Casa valle erro | Juni update

Juni, onze favoriete maand tijdens het seizoen. Lekker weer, prachtige natuur en veel terugkomende gasten. In juni krijgen wij naast al onze vaste werkzaamheden ook weer een beetje tijd voor elkaar en voor onze Italiaanse vrienden. Met de start van het seizoen, dus vanaf eind april tot en met mei is het altijd weer even zoeken. Na maanden zonder gasten moet het ritme van de seizoensdag weer even gevonden worden. Nou het ritme is in juni zeker weer gevonden en we gaan als een tierelier!

Ger is druk in de weer met ontbijtjes, boodschappen doen en vooral met onze gasten. Reservering voor een restaurant, wijnproeverij of bezoek aan een hazelnotenboerderij, het is dagelijks werk. Daarnaast neemt de administratie ook veel tijd, enorme hoeveelheden mailtjes komen binnen en moeten allemaal beantwoord worden. En daarnaast verzorg ik natuurlijk de maandelijkse nieuwsbrief en de wekelijkse blogs op Facebook en Instagram.

JP houdt zich bezig met alle technische zaken. Er is altijd wel iets stuk, een koffiezetapparaat, een vaatwasser, een wasmachine. En gelukkig kan hij eigenlijk alles maken. Doordat het ook een aantal malen heeft geregend in juni zit hij ook wekelijks een paar maal op de tractor. En dat vindt hij helemaal niet erg. Heerlijk vindt hij het om onze grasmaat op en top te houden. Ook de tuin is zijn afdeling, de geraniums water geven en bijhouden, de rozen snoeien als er dode bloemen inzitten, de doorgangen bij de appartementen vrijhouden want alles groeit enorm met al die Piemontese zon en regen. Ook heeft hij een rij tomaten geplant die dagelijks verzorging nodig hebben, water geven en opbinden. Het wordt een hele goede oogst dit jaar! We planten altijd cuore del bue, grote vleestomaten waar je heerlijk saus van kan maken. En dat eten we dan weer komende winter!

Het zwembad en de hottub vallen ook onder zijn verantwoordelijkheid. Dagelijks wordt het zwembad gebezemd en dagelijks wordt de hottub opgestookt met hout en schoongemaakt, zodat onze gasten er weer heerlijk van kunnen genieten.

En zo vliegen de dagen voorbij en zijn we alweer aan het einde van de prachtige maand juni gekomen. Vanaf volgende week, 8 juli, beginnen de schoolvakanties en gaan we weer een andere fase in. De zomer is gevuld met gezinnen die lekker komen genieten van alles wat Casa Valle Erro en Piëmonte te bieden heeft.

Op naar juli!

 

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!