Casa valle erro | Maart update

Maart roert zijn staart of Marzo Pazzarello zoals we in Piëmonte zeggen. Ook bij ons in Piëmonte kan het weer in maart erg wisselvallig zijn. Van regen tot hagel en sneeuw tot prachtige zonnige lentedagen met 20 graden. Uiteraard hopen wij altijd op dat laatste en deze keer was dat ook zo. Maart werd een prachtige zonnige maand met temperaturen rond de 20-22 graden. Wat een heerlijk lenteweer!

Heerlijk buiten werken bij Casa Valle Erro in Piëmonte

We hebben dus heel veel buiten gewerkt. JP heeft wat reparaties aan het dak gedaan. Er waren dakpannen afgewaaid met een storm in februari. Alles ligt nu weer recht en vast. En hij heeft een prachtige voorraadkast gemaakt. Al jaren kom ik eigenlijk opbergruimte te kort voor alle voorraad die we nodig hebben tijdens het seizoen. Wijn, water, frisdrank, allerlei spullen voor het ontbijt, dingen voor het avondeten, voorraad voor het bijvullen van Piëmont alles in de appartementen, de kast is altijd te klein. En nu heb ik er 4 planken bijgekregen. Eindelijk genoeg ruimte!

Ook hebben we weer 150 lavendelplantjes geplant rondom het zwembad en voor La Stalla. Tijdens het vervangen van de vlonder rondom het zwembad hebben we alle lavendel eruit gehaald. En voor La Stalla waren ze eigenlijk bijna allemaal doodgegaan. Dan gelijk maar alles vervangen. Ook hebben we andere plantjes op het binnenterrein geplant. Gezellige kleurtjes, zoals blauw, oranje en roze. Mooi geworden hoor.

Ondertussen kwam Walter de schilder langs om nog een aantal luiken te lakken en om de kozijnen en tuindeuren van La Stalla te verven. Door de zon waren ze behoorlijk aangetast en de laklaag liet overal los. Gelukkig had Walter tijd en zit nu alles weer strak in de lak.

Lekker uit eten in Piëmonte en af en toe een wijnproeverij

In maart proberen we ook altijd een aantal nieuwe restaurants uit om toe te voegen aan het lijstje dat in ieder appartement en op iedere B&B kamer ligt. We waren bij Civico 15 in Canelli. Een mix van Siciliaans en Piemontees. We hebben genoten! Ten eerste is de ligging al prachtig. Het ligt nl. helemaal boven op de heuvel van Canelli naast de kerk, dus je hebt een prachtig uitzicht over Canelli en omgeving. Binnen is het modern ingericht maar er is ook een prachtige oude wijnkelder met gewelven. De wijnlijst is imponerend en uiteraard allemaal lokaal. Het eten was heerlijk. Er staat veel vis op de kaart maar ook de echte Piemontese gerechten zoals een vitello tonnato en ravioli al plin. Een aanrader dus.

Half maart was het feest in Cartosio, een dorp maar 2 km bij ons vandaan. La Festa Fruttuoso is een lentefeest met allemaal stands met plantjes en lokale producten, zoals groente van Maria Teresa, honing en saffraan van Vilma Poggio en kaas van Nilvana. Ook de horeca in de buurt deed mee en had een speciaal voorjaarsmenu. Wij aten bij I Cacciatori. Prachtige gerechten met groente uit de moestuin en allemaal delicatessen uit de Erro vallei. Het werd een heerlijke pranzo! I Cacciatori staat ook gemeld in de Michelin gids. Zeker ook een aanrader voor de zondagmiddagpranzo voor onze gasten.

En eind maart bezochten we ook nog een Cantina voor een wijnproeverij. We gingen deze keer naar Lionello Rosso (what’s in the name) van Cantina Perno. We hadden zijn Barbera Superiore al een aantal maal gedronken bij Bo Russ in Acqui Terme (ook een fijn restaurant voor de pranzo) en vonden hem zo goed dat we zeiden, daar moeten we een keer naar toe. Zo gezegd zo gedaan en dus reden we eind maart naar Agliano Terme voor een rondleiding en wijndegustatie. Lionello is een jonge gepassioneerde wijnboer die heel informatief kan vertellen over zijn bedrijf. Hij spreekt goed Engels, dat is altijd handig voor onze gasten! Na de rondleiding proefden wij zijn standaard Barbera, 2 Barbera Superiore en zijn Nizza Riserva. Wat een genot allemaal. Jullie raden het al, de auto ging volgeladen weer naar huis. Dus komend seizoen in de wijnkast ook wijn van Cascina Perno.

Na de wijnproeverij bij Cascina Perno aten we bij Osteria La Milonga in Agliano Terme. Bijzonder goede pranzo met zeer Piemontees eten. Een ander restaurant in Agliano Terme is Fons Salutis 4.0. Ook een aanrader.

En zo vloog maart voorbij en is inmiddels april aangebroken. Nog even en we ontvangen onze eerste gasten alweer. We kijken er naar uit!

Voor de laatste mogelijkheden kijk nu op onze beschikbaarheid.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!