De laatste mogelijkheden voor seizoen 2024

Jeetje, het seizoen is nog niet begonnen en we zijn alweer bijna volgeboekt.. 1000 maal dank lieve mensen. We zien het echt als blijk van waardering voor al het harde werk van de afgelopen 15 jaar (alweer!). Maar! Niet getreurd. We hebben nog 2 mogelijkheden in de periode september en niet de minste: maar onze geliefde luxe B&B La Cambusa. Ik vond dit dus een mooi moment om specifiek deze B&B eens even extra in het zonnetje te zetten. 

Het verhaal achter Luxe B&B La Cambusa

B&B La Cambusa is onderdeel van luxe appartement La Cuccia, dit betekent de hondenmand en we hebben dit appartement zo genoemd omdat in dit gedeelte de konijnen en kippen woonden. Een soort warm nest voor de beestjes. Toen wij erin kwamen, stonden zelfs de kooien er nog. B&B La Cambusa was vroeger de voorraadkamer. Hier stonden alle potjes met ingemaakt fruit en groente. Er hingen draden met haken voor het drogen van salami en  vijgen. Ook wij gebruikten deze kamer voor het opslaan van alles wat er uit onze moestuin kwam.

Net als bijna al onze appartementen hebben we ook dit gebouw he-le-maal moeten uitgraven. Gelukkig hadden we toen inmiddels een graafmachine, maar helaas bleef het afvoeren niks anders dan lopen met kruiwagens.. Arme Ger! We hebben de plafonds eruit gehaald, waardoor we zicht kregen op een prachtig nieuw dak. De kastanjehouten balken en planken zijn echt een lust voor het oog en geven een heel ruimtelijk effect. Ook lag er al een prachtige vloer van terracottategels. Alle tegels hebben we er uitgehaald en schoongemaakt om ze opnieuw te gebruiken. In de woonkeuken hangt nog steeds een plakkaat aan het plafond met het jaartal 1863. We hoeven dus  niet te gokken wanneer dit gedeelte aan het oude huis is vastgebouwd. Ook dit plakkaat hebben we uiteraard gerestaureerd en behouden. Wanneer we dus gasten hebben die kleinere verblijven wensen, verdelen we Luxe appartement La Cuccia in appartement Il 1863 (weet je ook gelijk waar die naam vandaan komt) en Luxe B&B La Cambusa. God dank dat we toen al nadachten over de toekomst :).

Luxe B&B La Cambusa, de kamer

De B&B is een luxe en ruime (25m2) kamer met 2-persoons boxspring (160×210) en een balkon met tafel en stoeltjes op de zuidkant. Vanuit hier kijk je uit op ons voorste terrein met o.a. het buitenrestaurant. 

Het fantastische sanitair bestaat uit een stortdouche, toilet en bidet, wastafel met spiegel en fohn. Handdoeken, badlakens, badjasssen en slippers zijn aanwezig en worden op verzoek (dagelijks) gewisseld. Oftewel, de kamer is van alle gemakken voorzien. 

De kamer beschikt daarnaast over een zitje met 2 heerlijke kuipstoeltjes en een lcd tv met Nederlandse zenders. Uiteraard is er wifi aanwezig. Tevens is er een koelkastje op de kamer. Alle ramen van de kamer zijn voorzien van horren, dus u kunt lekker slapen met de ramen open zonder last te hebben van muggen.

Bij aankomst staan een flesje wijn en een spumante voor u klaar. Er is een Nespresso apparaat voor het zetten van de heerlijkste Italiaanse espresso (Nespressocupjes worden door ons verstrekt zonder kosten). Thee en een waterketeltje zijn uiteraard ook aanwezig.  

Luxe B&B La Cambusa, de faciliteiten

Elke morgen wordt een uitgebreid ontbijt op de kamer, het balkon of in de cortile geserveerd. Het ontbijt bestaat uit vers gebakken brood, yoghurt met muesli, een verse fruitshake, diverse soorten jam, honing, verschillende vleeswaren en een eitje naar keuze. Natuurllijk Inclusief een vers potje koffie of thee met een “dolce”. Het ontbijt wordt uitgeserveerd vanaf half 9.

Daarnaast kunnen onze B&B gasten de buitenkeuken inclusief vaatwasmachine uiteraard gebruiken. Lekker zelf koken óf aanschuiven aan de grote tafel. Want 3x per week wordt er voor u gekookt! Bij aankomst verzorgen wij een grigliata (barbecue). Eenmaal per week wordt er pizza gebakken in onze houtoven en tot slot komt onze kok 1x een heerlijke Piemontese Cena (5 gangen diner) bereiden. 

Verder beschikt onze casa over een infinity pool (zwembad) en de whirlpool/hottub en de sauna staan uiteraard ook ter beschikking van onze B&B gasten. Verder is er in de cortile, onze prachtige binnenplaats, een zithoek ingericht met loungeset en eettafeltjes voor het ontbijt, speciaal voor onze B&B gasten!

De laatste mogelijkheden:

La Cambusa is wegens een afmelding nog te boeken van

  • 1 juni – 8 juni 2024.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!