Januari 2024 | update

Januari is naast uiteraard de eerste maand van het jaar, ook de maand van mijn verjaardag. Niet dat ik daar zoveel om geef maar dit jaar was mijn 55ste verjaardag wel een hele speciale. Het viel op een maandag, lekker dan, maar toch kwamen al mijn Italiaanse vrienden bijeen om mijn verjaardag te vieren bij Casa di Sara. Onze lieve en goede vriendin Sara runt nu een restaurant met als thema, private dining. Met een kleine groep heerlijk ontspannen eten bij Sara thuis. Geen menu, geen keuze stress, je gewoon laten verwennen. Nou en dat hebben we gedaan. En als verrassing had Sara een illusionist geregeld. Wat hebben we ons verbaasd en wat hebben we samen gelachen. Het was een verjaardag om nooit te vergeten!

Januari is ook de maand dat alle huurovereenkomsten de deur uitgaan. En wat een pré boekingen hadden we dit jaar, meer dan 120! En inmiddels zitten we bijna vol. Nog een paar mogelijkheden in september en dat is het. Wat zal het weer een mooi seizoen worden! We kijken er enorm naar uit!

JP is de 2e week van januari weer verdergegaan met de terrassen bij La Cuccia, La Cantina en La Stalla. Als eerste heeft hij La Cuccia afgemaakt. Op het in december gestorte beton heeft hij een houten frame gemaakt. Daarop worden de planken bevestigd. Het is erg mooi geworden, het lijkt veel ruimer zo met dat hout in plaats van met grind.

Tussendoor probeerden we ook nog een nieuw restaurant in Acqui Terme. Nou ja, eigenlijk niet nieuw, maar het is verhuisd naar een nieuwe locatie. Het restaurant, Il Nuovo Ciarlocco, zat naast het postkantoor, maar zit nu aan de buitenkant van Acqui vlakbij de hoofdstraat, Corso Italia. Het pand was een bakkerij en helemaal op de schop gegaan. Het is erg mooi geworden met prachtige gewelven en een aantal zaaltjes. En als het mooi weer is kan er ook buiten gegeten worden. De kaart is uitgebreid met een deel vis en een deel vlees. Het is niet goedkoop maar zeker de moeite waard.

JP kluste inmiddels gewoon verder en begon met het terras aan de oostzijde van La Cantina. Een enorm oppervlak met veel ingewikkelde toestanden, zoals verlichting in de vlonder, 3 palen van de portico waaromheen moest worden gewerkt en een afstap die natuurlijk tevens weer verlicht moet worden. En de vlonder moest natuurlijk mooi aansluiten aan het natuursteen. Maar ook deze klus is weer geklaard en fantastisch mooi geworden.

Nu is hij bezig met het terras rondom La Stalla, maar daar schrijf ik weer over in februari. Want er komt nog een grote verrassing voor onze gasten, dus blijf ons volgen!

Kijk hier voor de laatste mogelijkheden:

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!