Italiaanse recepten, Pasta Puttanesca

In de reeks Italiaanse recepten gaan we ook deze keer een primo maken. Oftewel weer pasta! Wie houdt er nou niet van pasta. En aangezien de eerste tomaten klaar zijn en de eerste tomatensaus is gemaakt in Casa Valle Erro, maken we een pasta met pikante tomatensaus. Het wordt ook wel pasta puttanesca genoemd. Ik zal het maar niet vertalen. En als je niet van pikant houdt dan laat je het pepertje weg.

Wat hebben we nodig voor dit heerlijke Italiaanse recept?

Voor 2 personen:

1 ui, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisjes uit een potje, gesneden rode pepertje, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels ontpitte olijven, 100 gram pancetta in blokjes, 170 gram spaghetti nr. 3 of verse pasta.

Bereiden van pasta Puttanesca

Zet alvast een pan water met een klein beetje zout op het vuur.

Bak in een koekenpan de gesnipperde ui glazig. Voeg de geperste knoflook en het gesneden pepertje en de ansjovisjes toe. Blijf roeren totdat de ansjovisjes gesmolten zijn. Bak ook de pancetta even mee. Blus alles af met een halve liter verse tomatensaus. Of een fles tomatensaus van het merk Mutti.

Laat de saus even pruttelen en voeg dan de kappertjes en de olijven toe.

Inmiddels kookt het water voor de spaghetti. Kook de spaghetti uit een pak zo’n 4 tot 5 minuten, hij moet nog niet gaar zijn. Verse pasta hoeft maar een paar minuten. Haal de spaghetti uit de pan en voeg toe aan de saus. Kook de spaghetti mee in de saus totdat de saus aan de spaghetti kleeft. Het is heel belangrijk de pasta bij de saus te voegen en niet andersom! Dit geeft echt de beste smaak. Op deze manier bindt de saus zich optimaal aan de pasta.

En dan is “pasta Putanesca” klaar!  Bestrooi de pasta met een Parmezaanse kaas en serveer met een lekkere koude witte wijn.

Buon appetito!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!