Italiaanse grenzen zijn weer open voor buitenlandse toeristen vanaf 15 mei

Even een kleine terugblik..
De eerste week van april was het Pasen, eigenlijk het moment dat we open zouden gaan. Helaas ging dat niet door maar gelukkig zijn onze beste vrienden met een negatieve PCR test wel richting Piemonte gekomen. En zo werd onze Paas 2021 toch nog een klein feestje. We hadden ze al heel lang niet gezien (behalve via de telefoon uiteraard) dus het was een heerlijke week. Met ook nog eens prachtig weer. Veel gewandeld, gepraat, gegeten en gedronken en vooral gelachen. Want wat hebben we ze gemist!
April was een hele belangrijke maand, omdat we van rood met Pasen naar oranje op 9 april en naar geel op 26 april gingen. En dat geeft moed en hoop!

We hebben de laatste weken van april heel hard gewerkt om alles op orde te krijgen voor onze eerste gasten. Het zwembad is opgestart, de hottub weer up and running, de buitendouche bij het zwembad geheel gestript en weer geschilderd. De tuin is weer klaar (150 lavendelplantjes geplant, pfff) de appartementen schoongemaakt, het buitenrestaurant klaargemaakt etc. etc.

Onze poort dan eindelijk open voor gasten

Op 1 mei was het dan zover, de poort kon open en onze eerste week met gasten was een feit. En wat was het een geweldige week. Prachtig weer, veel gezelligheid en heerlijk samen gegeten en gedronken. Er zijn uitstapjes gemaakt en wat iedereen opviel is dat de Italianen zo verschrikkelijk blij waren hen te zien. Italie snakt naar toeristen. Want anders dan in Nederland is er hier geen enkele overheidssteun. Overal werden onze gasten in de watten gelegd. Op terras, bij de wijnboer, in de winkel, iedereen was blij ze te zien.

Corona was even heel ver weg!

We kregen dan ook onderstaande hartverwarmende review (ook te lezen op google my business) van André en zijn gezin, die hier een weekje waren vanaf 1 mei. Deze willen we graag even delen:
In Corona-tijd een weekje weg… Best wel spannend. Van de accommodatie zelf wisten we van een eerder verblijf dat deze top was. Maar de reis er naartoe. Hoe zou dat gaan? Controle? Wel of niet testen? Wij waagden het erop. Hoe fijn is het dan dat je over heerlijk rustige wegen gewoon door Duitsland en Zwitserland kunt cruisen, zonder ook maar een enkele controle onderweg of aan de grens. Bij Gerda en JP in de ‘casa’ is ter plaatse al helemaal niets van Corona te merken. Op deze fantastische plek geniet je met een grote G van alle gastvrijheid en culinaire geneugten die je je maar voor kunt stellen. Corona was even heel ver weg. Tijdens de reis heen en terug, maar vooral bij en rondom casa valle Erro en alle mooie dorpen en natuur in de directe omgeving. Een klein beetje lef in Corona-tijd was heel erg lonend. Topweek gehad!

Negatieve reisadviezen worden NIET verlengd!

En maandag 10 mei werd bekend dat het Nederlandse negatieve reisadvies voor de hele wereld niet wordt verlengd. Vanaf 15 mei is het weer mogelijk dat landen op geel of groen worden gezet. Dinsdagavond op de persconferentie zei Minister de Jonge “vanaf 15 mei staan op wijsopreis.nl de adviezen per land, afhankelijk van de situatie daar. Corona is niet weg, maar naar gele landen mag je toe op vakantie. Overal in Europa daalt de besmettingsgraad en stijgt de vaccinatiegraad, dan komen landen al gauw in aanmerking voor code geel”.

Wat geldt er nu voor Casa Valle Erro

Aangezien Italie al geel is vanuit de Italiaanse overheid vanaf 26 april gaan wij er vanuit dat Italie ook door Nederland op geel wordt gezet vanaf 15 mei. Om Italie binnen te komen vraagt de Italiaanse overheid tot op heden nog wel een negatieve test of een vaccinatie. En als je al Covid gehad hebt is dat voldoende.
Er staat dan ook niets meer in de weg voor een heerlijke ontspannen vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte.

We hopen dan ook uit de grond van ons hart dat onze Nederlandse gasten onze Casa weer komen bezoeken vanaf half mei. 

Er zijn nog een aantal mogelijkheden!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!