Hoeveel invloed heeft het corona virus nog op de vakantie van onze gasten?

Inmiddels zijn we 3 weken open en hebben we alweer veel gasten mogen ontvangen. Heerlijk gevoel dat alles weer normaal is. Want zo lijkt het inmiddels inderdaad. Aan tafel wordt nog wel gesproken over corona maar in de praktijk blijkt dat de vakantie van onze gasten er nauwelijks door wordt beinvloed.

Heenreis naar Casa Valle Erro via Duitsland en Zwitserland

Sinds 15 juni zijn de grenzen weer normaal open. In Zwitserland wordt niet meer gevraagd waar je naar toe gaat, want ook Zwitserland is niet alleen open als transitieland maar ook als vakantieland. Je kunt dus weer overnachten in Zwitserland.

In Duitsland moet je bij het betalen als je getankt hebt een mondkapje voor. In Zwitserland weer niet.

Een groot voordeel is dat al onze gasten tot nu toe geen file hebben gehad bij de Gotthardtunnel. En ook de snelwegen zijn heerlijk rustig.

Wat zijn de regels in Italie?

Een maatregel die afwijkt van Nederland is dat we in Italie in de winkels een mondkapje moeten dragen. Buiten hoeft dit niet. Wel lopen veel Piemontesi ook buiten met mondkapjes voor. Nogmaals, dit hoeft niet en is een vrije keuze.

Een andere regel is dat we in Italie een meter afstand bewaren in plaats van 1,5 meter. In restaurants staan de tafels iets verder uit elkaar en de bediening loopt met mondkapjes. Voor de gasten geldt alleen dat zij afstand tot anderen houden. Voor families geldt dit uiteraard niet. Wij hadden gister een heerlijke aperitivo met onze Italiaanse vrienden in Acqui Terme. Met z’n allen buiten op het terras leek corona echt heel ver weg.

Hoe ervaren onze gasten hun vakantie in Piemonte?

Tijdens het avondeten komt altijd ter sprake wat iedereen gedaan heeft die dag. Het blijkt dat alle gasten gewoon tripjes maken en totaal geen hinder ondervinden van corona. Onze gasten gaan lekker fietsen, golfen, naar Alba en Asti en uiteten in Acqui Terme. Eigenlijk een gewone vakantie, zoals het hoort. Wat we ook horen is dat het overal heel rustig is. Er zijn bijna geen toeristen. Voor de Italiaanse economie uiteraard een drama maar voor onze gasten een heerlijke bijkomstigheid.

Wat we ook horen aan tafel is dat bijna iedereen zichzelf moest verdedigen als thuis ter sprake kwam waar ze naar toe gingen op vakantie. “Noord Italie, weet je dat wel zeker, is dat niet gevaarlijk?” En wat ze allemaal zeggen, volgens mij is het hier in Piemonte veiliger dan in Nederland. De ruimte op het resort en de ruimte en rust op het prachtige platteland dragen hieraan bij.

Kleinschalig vakantie resort Casa Valle Erro in Piemonte

Het blijkt ook dat onze gasten wel heel bewust voor een kleinschalig resort hebben gekozen. Al onze accommodaties zijn vrijstaand en hebben veel ruimte om het appartement heen. Het zwembad is lekker groot en dus kunnen de bedjes ver uit elkaar staan. Tijdens de gezellige eetavonden kan de meter afstand gewaarborgd blijven. Onze kok en de bediening lopen met mondkapjes. Maar verder is het een gewoon de gezellige eetavond die we al 11 jaar verzorgen op Casa Valle Erro.

Dus kom gewoon gezellig vakantie vieren in Casa Valle Erro in Piemonte!

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!