Hoe verloopt een week voor ons in Casa Valle Erro?

Kinderen zijn altijd heel ontwapenend. Ik hoorde een keer van een moeder dat haar dochtertje haar had gevraagd wat voor werk ik eigenlijk deed. Ik moest er heel hard om lachen. Maar stiekem denken volgens mij heel veel van onze volwassen gasten dit ook. Ons leven lijkt wel heel erg op vakantie. En dat is in de praktijk toch iets anders.

Een weekje Italie, Piemonte

Zaterdag is een superdrukke dag in Casa Valle Erro. Het is onze vaste wisseldag. Onze gasten blijven altijd minimaal een week en op zaterdag moeten we al onze luxe accommodaties weer tiptop in orde maken. Jan Pieter en ik halen alle appartementen leeg, dat wil zeggen wij halen al het wasgoed en beddengoed eruit. Ook worden de hoezen van de kussens van de ligbedjes en de loungsets allemaal gewassen.

Vervolgens komen onze 4 meiden, Tiziana, Loredana, Tania en Simona om de accommodaties schoon te maken. En ik zorg er dan weer voor dat alles in het appartement weer wordt aangevuld en dat de koelkast wordt bijgevuld.

Welkomst bbq in Casa Valle Erro

Vervolgens arriveren onze gasten. Ik heet ze welkom en breng ze naar hun luxe appartement waar ze vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje kunnen beginnen te genieten van hun weekje Italie. ’s Avonds hebben we de welkomst bbq die wijzelf verzorgen. De voorbereidingen daarvoor doe ik vrijdag. Ik ga dan naar de markt in Acqui Terme om vlees in te kopen. Een bbq voor tussen de 18 en 20 mensen is veel werk! Jan Pieter bakt het vlees en ik zorg voor alles er om heen.

Luxe ontbijtjes

Ik verzorg de gehele week luxe ontbijtjes voor onze B&B gasten maar ook op bestelling voor andere appartementen. En zondag wordt er bijna door iedereen ontbijt besteld. Dat betekent zondagochtend vroeg op om dit allemaal te bereiden en weg te brengen. Nadat alles weer is opgeruimd gaan Jan Pieter en ik altijd uit eten. Onze zondagmiddag pranzo is heilig en ons rustmoment in de week.

Grasmaaien en het zwembad onderhouden

Jan Pieter is de technische man in Casa Valle Erro. Naast repareren van alles wat stuk gaat maait ie op zaterdag altijd onze 2 hectare grasmat. En wordt het zwembad extra schoongemaakt en het chloor bijgevuld. Ook steekt Jan Pieter iedere dag de hottub aan. Onze prachtige luxe whirlpool draait mee op de pompen van het zwembad en wordt dagelijks opgestookt tot 38/40 graden.

Maandag in Casa Valle Erro

Maandag is het wasdag. Alle lakens worden gestreken en al het overige wasgoed opgevouwen en weer klaar gezet in mandjes voor de wisseldag van zaterdag. Ook gaan alle bestellingen de deur uit voor de volgende week. Vlees bestellen bij de slager, kaasjes bij Graziella, eieren bij Elisa en wijn bij Marco.

Pizzaoven opstoken

Het runnen van een luxe resort betekent ook heel veel boodschappen doen. Dat doe ik het liefst 1x in de week op dinsdag of woensdag. En voor Jan Pieter betekent dinsdag pizza oven opstoken. Want op dinsdagavond eten we met de gasten pizza. Onze kok Gianluca komt om de pizza’s te maken, maar wij verzorgen alles er om heen.

Het runnen van een B&B betekent ook veel administratie. Er zijn allerlei instanties die willen weten wie er wanneer op ons terrein is. Rekeningen moeten worden gemaakt en mailtjes moeten worden behandeld en beantwoord.

Piemontese cena in Casa Valle Erro

En zo komen we al weer snel op de donderdag. Dan wordt er heerlijk gekookt in Casa Valle Erro door onze kok Gianluca. Wij sluiten ook weer aan om samen met onze gasten een fantastische avond te beleven in ons nieuwe buiten restaurant.

En op vrijdag ga ik naar de markt en dan is de cirkel weer rond en begint alles weer van voren af aan. Dit ritme draaien we ongeveer 7 maanden. Daarna hebben we de tijd aan onszelf en gaan we zelf op vakantie. Maar het voelt inderdaad bijna nooit als werk. We zijn altijd omringd door gasten die genieten van ons resort, de zon schijnt (bijna) altijd en we staan nooit in de file!

We hebben een fantastisch leven in Piemonte!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!