Hoe begint Casa Valle Erro het nieuwe jaar? Onze belevenissen in januari 2022

1 januari 2022 begon in Casa Valle Erro met onze traditionele Nieuwjaars duik. Nou ja, duik, meer een plons. Een plons in onze op hout gestookte hottub. Uiteraard met al onze gasten en een lekker glaasje Spumante. Het was prachtig weer, dus we konden het nieuwe jaar niet beter beginnen!

De eerste week van januari hadden we nog steeds veel gasten en zijn we lekker vaak uiteten geweest. In Barbaresco, in Cessole, in Acqui Terme. Ook voor ons was het een heerlijk weekje vakantie. Op Driekoningen, hier een officiële feestdag, hebben we de verjaardag van onze beste vriend gevierd. Wat een gezelligheid allemaal.

Vanaf 10 januari begon het “echte” leven weer. Ik heb alle appartementen leeggehaald, de kerstbomen afgetuigd en de lichtjes opgeruimd. De kerstbomen heeft JP weer geplant op ons land, kijken of we ze volgend jaar weer kunnen gebruiken. Het is nog nooit gelukt, maar eens moet de eerste keer zijn toch?!

Het is de hele maand prachtig weer geweest, lekkere vrieskou maar met strakblauwe luchten. Heerlijk om buiten te werken dus. JP heeft onze bosrand rondom het terrein aangepakt. In januari hoor je hier de hele dag motoseghe (kettingzagen). Iedereen is bomen aan het zagen om een voorraad hout aan te leggen voor de volgende winters. JP dus ook. Het is enorm opgeknapt en we hebben echt heel veel hout. Dit hebben we weer netjes opgestapeld en het moet nu drogen voordat het gebruikt kan worden voor onze houtkachel, de hottub of onze pizza oven.

Verjaardag vieren

Op 22-1-22 was ik jarig. Mooie datum toch! Op vrijdagavond zijn we uit geweest met onze Italiaanse vrienden en ik werd om 24.00 hartelijk toegezongen door hen. Tanti auguri a te!

Op zaterdag uiteraard kadootjes en taart en vele telefoontjes en berichtjes. Hartelijk dank iedereen! Zondag hebben we het samen nogmaals gevierd buiten in de zon met oesters en een heerlijke bubbel van Contratto (zeer gerenommeerd wijnhuis uit Canelli, een aanrader om naar toe te gaan) gevolgd door garnalen en inktvis van de Kamado. JP maakt wekelijks de meest heerlijke gerechten op zijn Kamado.

En januari is ook de maand waarin de meeste boekingen binnen komen en gelukkig was dit ook dit jaar weer het geval. Juni, juli en augustus zijn inmiddels volledig volgeboekt. In mei heb ik nog maar een paar mogelijkheden en ook september gaat als een speer. Dusss, wees er snel bij als je nog een heerlijk weekje Piëmonte wilt beleven dit jaar!

En zo is ook januari weer voorbijgevlogen. Onze gasten vragen ons tijdens het seizoen regelmatig, wat doen jullie eigenlijk in de winter???  Is wel duidelijk nu toch? In de winterperiode zorgen we voor alle voorbereidingen voor het komende seizoen en genieten we van onze rust en onze hondjes en onze prachtige omgeving. Want Piëmonte blijft fantastisch om te wonen, of het nu voorjaar, zomer, herfst of winter is.

Op naar februari!

Willen jullie misschien ook nog komen genieten van onze prachtige vakantie accommodaties? In mei hebben we nog een aantal mogelijkheden:

30-4 t/m 7-5:
Boek de allerlaatste mogelijkheid in de meivakantie!

Il Gazebo (2 pers)

7-5 t/m 14-5:
Boek nu en geniet van het mooiste Piemontese wijnfeest van het jaar, Nizza e Barbera!

La Cantina (4/5/6 pers)
La Rocca (2/3 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)
B&B Il Cucinotto (2 pers)

14-5 t/m 21-5:
Boek nu en geniet van de rust van de mooiste en groenste maand van het jaar!

La Cuccia (4/5 pers)
Il 1863 (2 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)

Boekingen? info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!