Het verhaal achter Il Gazebo

De koopoverdracht

Toen wij onze prachtige boerderij kochten stond alle inboedel er nog in. Kasten vol met kleding, bedden, het keukentje was nog volledig ingericht. We vonden zelfs foto albums. Het leek alsof de vorige bewoners er vorige week nog gewoond hadden. Uit navraag bij onze buren bleek dat we er niet ver naast zaten. Het stel waarvan de boerderij was geweest was recent achter elkaar overleden. Hij was 100 geworden en zij 101! De kinderen, alle 3 boven de 70, hebben de boerderij te koop gezet inclusief de inboedel. Gelukkig woonden ze in de buurt dus we konden de foto albums in ieder geval teruggeven.

De moestuin en het tuinschuurtje, oftewel Il Gazebo

Achter de boerderij lag een hele grote moestuin. Deze moestuin was perfect onderhouden toen wij er in september waren voor de koopoverdracht. Het bleek dat de kinderen tot op dat moment de tuin hadden onderhouden. In het schuurtje (Il Gazebo) dat naast de moestuin lag vonden we alle gereedschappen die nodig zijn voor het beheren van een moestuin. Er lag een slang om de planten water te geven. Het water kwam uit de waterput die we overigens nog steeds hebben.

Na de koopoverdracht zijn we uiteraard lekker uit eten gegaan om te vieren dat we nu de trotse bezitters waren van een boerderij in Italie. De volgende ochtend rond een uur of 8, we lagen nog lekker te slapen, hoorden we stemmen op ONS terrein. Het bleek één van de kinderen die even wat groente kwam halen uit de moestuin! Dit is nog regelmatig voorgekomen. Ook de fruitbomen aan de andere kant van de weg werden door hen leeggehaald. Moestuinen en fruitbomen horen blijkbaar niet bij de verkoop. We hebben hier hard om gelachen. Italianen blijven je verbazen.

De bouw van Il Gazebo

Het tuinschuurtje hebben we in 2011 neergehaald. En op dezelfde plek is het prachtige vrijstaande vakantie appartement Il Gazebo verrezen. Er moesten enorme hoeveelheden grond worden verplaatst. Er kwam een muur van tientallen meters om de grond op de vangen. We hebben wel eens gekscherend gezegd, het lijkt de Berlijnse muur wel.

Il Gazebo is geheel nieuw gebouwd met bakstenen. Door het vakantiehuisje te “bekleden” met natuursteen past het goed in het geheel. Wat Il Gazebo bijzonder maakt is dat het hoger ligt dan de andere appartementen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Erro vallei en op het zwembad. Il Gazebo heeft enorm veel buitenruimte met 2 eettafels, een bbq, een hangmat, een loungeset en een loveseat met heel veel privacy.

Binnen is Il Gazebo een luxe studio. Door te werken met lage muurtjes voor afscheiding van functies, zoals de keuken, de douche en het toilet, blijft het appartement zeer ruim. Wakker worden met het  zicht op de houten balken van het dak en de glinstering van het mozaiek van het zwembad, dat is pas pure verwennerij!

Luxe vakantieappartement Il Gazebo is voor 2 personen die houden van rust, ruimte en privacy. Er kan eventueel een babybedje worden bijgeplaatst. Il Gazebo is nog beschikbaar van 26-9 t/m 3-10, van 3-10 t/m 10-10 en van 10-10 t/m 17-10.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!