Het verhaal achter de buitenkeuken en restaurant van luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piemonte

Toen we in 2010 klaar waren met het zwembad en we bijna opengingen voor onze gasten kwam ik op het idee om ook nog een buitenkeuken te maken. Jan Pieter was hier niet blij mee (op z’n zachts gezegd) maar ik had het idee dat onze gasten ook graag een aantal dagen per week zouden willen aanschuiven aan een lange tafel om te genieten van het heerlijke Piemontese eten. Het ultieme Italie gevoel!

Zo gezegd zo gedaan, de buitenkeuken is er gekomen en was klaar voordat de eerste gasten arriveerden. Het bleek een enorme hit, 3 avonden in de week kon iedereen aanschuiven voor een grigliata, een pizza avond en 1x voor de Piemontese cena. Het is een luxe facilteit die enorm wordt gewaardeerd door onze gasten.

Hoe de buitenkeuken van luxe vakantieresort  Casa Valle Erro een buitenrestaurant werd

Algauw bleek dat onze capaciteit te klein werd. Er was zoveel animo om ’s avonds mee te eten dat we groter moesten. En dus ging het dak eraf, werd de keuken vergroot en werd er een openhaard aan ons buitenrestaurant toegevoegd. De tafel werd vervangen door een nieuwe langere, uiteraard weer zelf door Jan Pieter gemaakt. En we gingen van helemaal buiten eten naar overdekt eten zodat we niet meer afhankelijk waren van het weer.

Na 10 jaar gekookt te hebben in deze buitenkeuken werd het tijd voor weer een upgrade. Dit keer een hele grondige. Afgelopen jaar hebben we alles weggesloopt en alleen de buitenmuur en de openhaard laten staan. Het dak is verhoogd en in een puntje gemaakt, de keuken is vervangen door alles in rvs, er is een nieuwe pizza oven gekomen met een echte pizzatafel, een apart spoelgedeelte voor de afwas en een kookgedeelte waar de Piemontese cena wordt bereid. De keuken is heel groot geworden waardoor het heerlijk werken is en het restaurant gedeelte is zo groot dat we lekker ruim zitten (in deze coronatijd heel erg handig). En er is een toilet bijgekomen!

De buitenkeuken, een heerlijke luxe facilteit voor onze B&B gasten

Naast dat we zelf dagelijks gebruik maken van onze buitenkeuken en restaurant, ik maak iedere ochtend ontbijtjes voor onze gasten en Jan Pieter verzorgt op zaterdag de welkomst bbq, is de buitenkeuken ook beschikbaar voor onze B&B gasten. Uiteraard kunnen ook zij 3x per week aanschuiven aan de lange tafel in ons buitenrestaurant maar de andere dagen mogen zij hier zelf koken en gebruik maken van alle luxe faciliteiten. Heel handig als je geen zin hebt om ’s avonds uit eten te gaan. Er wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Drie eetavonden bij luxe vakantie resort Casa Valle Erro in Piemonte

Bij aankomst zaterdag na de lange autorit kunnen onze gasten lekker aanschuiven voor de Piemontese grigliata. Iedereen leert elkaar op deze manier ook direct kennen en het is altijd heel gezellig. Jan Pieter verzorgt deze Piemontese bbq.

Op dinsdag hebben we een pizza avond. En niet zomaar één. Gianluca en Emanuela komen pizza’s voor ons maken. Het is altijd een waar spektakel want de pizza’s van Gianluca zijn geen standaard pizza’s. Het zijn ware kunststukjes met truffel, vijgen, noten, bagna cauda etc. Ook de bodems zijn speciaal, gewoon, volkoren of met koolstof!

Op donderdag hebben we de Piemontese cena. Ook dan komt Gianluca met zijn vrouw Emanuela ons verwennen met allerlei gerechten die Piemonte de keuken van Italie maakt. Na afloop is er altijd applaus!

Dus kom naar Casa Valle Erro om te genieten van het heerlijke eten van Piemonte!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!