Het verhaal achter ons droomzwembad

Nadat we 3 luxe vakantieappartementen hadden gebouwd, La Cantina, La Cuccia en La Stalla, werd het tijd voor het zwembad.

Wat is er nou mooier dan om je eigen zwembad te bouwen! Jan Pieter had daar hele duidelijke ideeen over. Het moest en zou een infinity pool worden met een waterval over de gehele lengte. Want een zwembad bouw je maar een keer in je leven toch!

Vergunningentraject voor de bouw van onze infinity pool

De vergunning voor het zwembad werd een heel lang traject. Omdat onze Casa binnen 120 meter van rivier de Erro ligt en daardoor in beschermd natuurgebied, moest de vergunning niet alleen worden goedgekeurd door de gemeente maar ook door de provincie.

Aangezien de tijd begon te dringen, de bouw van het zwembad begon in februari en moest eind juni klaar zijn, hebben we de vergunningaanvraag zelf naar Torino gebracht.  Toen we het kantoortje eindelijk hadden gevonden, bleek het niet meer dan een bezemkast. En het lag helemaal vol met dossiers. Het leek wel een film! Stapels papier in een hokje zo klein dat het mannetje dat er in zat zich bijna niet kon verroeren. Maar we kregen de door ons zo begeerde stempel en daarna was het 2 maanden afwachten. Als we in deze 2 maanden niets zouden horen dan was de vergunningaanvraag goedgekeurd. Wij konden ons niet voorstellen dat al die dossiers uberhaupt bekeken werden en dat was ook zo. Na 2 maanden kon dan eindelijk de bouw van ons droom zwembad beginnen.

De bouw van ons droom zwembad

Op de plek waar vroeger de moestuin was gelegen, direct achter onze Casa, zou ons droom zwembad komen. En dat begint heel simpel met het uitzetten van de maten met behulp van kalk. Daarna kwamen er 2 graafmachines om de kuil van 12m bij 7m te graven. De grond hebben we weer verdeeld over het achterterrein. De stenen die er uit kwamen hebben we gebruikt om de bak van het zwembad te bekleden.

Na het graafwerk moesten de vloer en wanden gestort worden. Een enorme bekisting was daarvoor nodig. Er stond een pompwagen en de betonwagens reden af en aan. We hadden Gino in de hand genomen voor dit werk. Hij maakte vroeger viaducten en bruggen, dus hij wist alles van beton. Het was een spektaculair gezicht al die betonwagens die op elkaar stonden te wachten.

Na het uitharden van het beton hebben we de zwembad bak met geel stucmiddel gestuct. Geel wordt groenblauw als er water bij komt. Omdat we in beschermd natuurgebied zitten mochten we geen azuurblauw zwembad maken. Het zwembad moest in de natuur opgaan, vandaar het groenblauwe water.

Ons eigen infinity pool en whirlpool (hottub)

Een week voordat de eerste gasten arriveerden, op 3 juli 2010, was ons droom zwembad klaar. En wat is het een plaatje geworden! Inmiddels hebben we het zwembad betegeld met mozaieksteentjes. Als de zon er in schijnt, glinstert het water je tegemoet. Ook is er een whirlpool bij gekomen. De whirlpool wordt gestookt op hout en staat dagelijks ter beschikking van onze gasten.

Kom naar Casa Valle Erro en geniet van ons prachtige infinity pool en whirlpool met uitzicht over de Errovallei.

Ook interessant..

6 leuke dorpjes in Piëmonte

6 leuke dorpjes in Piëmonte Piemonte is een fraaie landelijke omgeving in het noordwesten van Italië (bekijk hier meer tips en tricks voor Italië) Van

Januari update

Januari 2024 | update Januari is naast uiteraard de eerste maand van het jaar, ook de maand van mijn verjaardag. Niet dat ik daar zoveel

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!