Casa Valle Erro project najaar 2022 / voorjaar 2023

Onze vaste gasten weten dat we eigenlijk ieder jaar wel een groot project hebben. We zitten nooit stil tijdens de winter en willen heel graag ieder seizoen onze gasten verrassen met weer een verbetering.

Ik kan een hele lijst opnoemen, van hele appartementen die in 2 seizoenen gebouwd zijn (Il Gazebo en La Cascina) tot renovatie van het zwembad (van stuc naar mozaïek), de bouw van onze prachtige sauna, het maken van een nieuwe grote hottub, de aanleg van onze immense tuin, 2 poorten, vele afdakjes, een grotere parkeerplaats, een laadpaal voor elektrische auto’s etc. En uiteraard het bouwen van ons buitenrestaurant wat ons laatste zeer grote project is geweest en dat viel ook nog eens precies binnen de coronaperiode. Maar ook dat hebben we weer klaargekregen. En wat voor buitenrestaurant staat er! Dus de verwachtingen waren groot van onze gasten! Het hele seizoen 2022 is ons gevraagd, wat gaan jullie komende winter bouwen??

Een prachtig nieuw terras rondom de infinity pool van Casa Valle Erro in Piëmonte

Inmiddels is via sociale media al wel het één en ander uitgelekt natuurlijk. Dit jaar hebben we besloten het terras rondom het zwembad te vervangen. Het terras ligt er al vanaf de opening in 2010. Het zwembad was klaar in juni 2010, de tijd om het terras goed te leggen was er eigenlijk niet omdat we al op 8 juli opengingen. Eigenlijk had de grond rondom het zwembad een jaar moeten inklinken. Om de betonnen bak voor het zwembad te maken is er uiteraard een enorme hoeveelheid grond verplaatst. En in onze grond zitten heel veel stenen. Prachtig natuurlijk, want met deze stenen bouwen we ook weer, maar het betekent natuurlijk ook dat als alle stenen uit de grond zijn gehaald de grond heel luchtig is en dus inzakt.

Al een paar jaar later in 2012 hebben we het houten terras gerenoveerd. Een heel aantal planken is eruit gehaald en de betonnen ondergrond is op veel plaatsten opnieuw gestort. Het verzakkingsprobleem was hiermee opgelost. Helaas heeft hout toch ook veel te lijden onder de natuurlijke omstandigheden zoals regen, zon en sneeuw. Na zo’n 15 jaar waren er een aantal planken verrot en ook onze parasolhouders begonnen het op te geven. Dus tijd voor een nieuw terras!

Al tijdens het seizoen 2022 is JP op één dag heen en weer gereden naar Nederland om een partij hout te bekijken. Hier in Italië bleek het toch in gewikkeld te zijn om voor een redelijke prijs een grote partij hout te kopen. We wilden een houtsoort dat goed tegen diverse weersomstandigheden kan en duurzaam is. We vonden een partij Itauba (tropisch hardhout uit Zuid-Amerika) bij een bedrijf in Nieuwegein. Omdat hij het hout rechtstreeks importeert was de prijs redelijk. Maar JP wilde het hout wel eerst zelf zien voordat hij het zou kopen, dus vandaar het ritje naar Nederland. De deal was snel gesloten en eind oktober, 2 dagen nadat de laatste gasten waren vertrokken, werd het afgeleverd bij ons in Piëmont. Het is echt prachtig hout, het is nu nog oranjebruin maar vergrijst in de loop van de tijd.

Helaas was JP de eerste week van november ziek dus konden we nog niet beginnen met het slopen van het oude terras, maar vanaf vrijdag 4 november gingen we los! Plank voor plank heeft JP met de bak van de kraan losgetrokken. En ik heb alles weggebracht naar de kar. De kar hebben we weer gelost op ons terrein aan de andere kant van de weg. De seizoen kilo’s waren er direct af zullen we maar zeggen.

We zijn wel een week bezig geweest met het slopen en het schoonmaken van het beton onder de planken. Daarna hebben we rondom alle lavendel eruit gehaald en de grond op goede hoogte gebracht met het niveau van het nieuwe terras. Weer geen sportschool nodig, honderden kruiwagens met grond hebben we afgevoerd. Daarna zat mijn werk er een beetje op omdat JP begon met het leggen van de balkjes waarop het nieuwe terras wordt gelegd. Daar kon ik niet echt mee helpen. Nou ja, alleen met de catering, ook erg belangrijk!

Nadat alle balkjes op zijn plek lagen, dat was zo rond begin december, heeft hij standaards voor de parasols in het beton gejekkerd. De standaards komen dus niet op het terras maar zitten eronder zodat je alleen een parasolpoot ziet. JP heeft zelf het ontwerp gemaakt en de houders van rvs laten maken bij een fabriek in Canelli. Echt megamooi geworden! Daarna is er elektra aangelegd naar het yogapaviljoen. Tja, als dan toch alles openligt, dan kan je maar beter direct ook allerlei voorzieningen aanleggen.

En daarna begonnen we met het leggen van de planken. Honderden planken zijn door onze handen gegaan. In december was het heel koud dus was het best afzien. Maar het resultaat mag er zijn! We zijn heel trots op ons nieuwe terras!

Zien jullie jezelf al op deze mooie nieuwe vlonder rondom onze infinitypool zitten?

Bekijk hier de mogelijkheden voor het 2023 seizoen!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!