Casa valle erro | Februari update

Wat gebeurde er allemaal in februari in Casa Valle Erro in Piëmonte?

We begonnen de maand februari met één van onze favoriete bezigheden, namelijk een bezoek aan onze bank. Een bezoek aan een bank in Italië betekent altijd dat je heel veel tijd kwijt bent en uiteindelijk datgene wat je wilt regelen, je niet geregeld krijgt. In ieder geval niet in één keer. Er zit altijd een vervolgafspraak aan vast hoe goed je je ook hebt voorbereid. Mijn hele tas zat vol met identiteitspapieren, zowel Nederlands als Italiaans, bankpasjes, codes van onze rekeningen. Want wat voor bijzonders wilden we dan regelen? Gewoon simpel een creditcard aanvragen. Echt waar. En ik zal het je zeggen, het is niet gelukt. En weet je waarom, omdat je een Italiaans telefoonnummer moet hebben en JP de enige persoon in de hele wereld is die geen telefoon heeft. Niet getreurd, ik heb er wel één, gebruiken we die toch.

Dit soort afspraken plannen we altijd vrijdag rond een uur of 12, zodat we na de mislukking lekker kunnen gaan pranzoen (warm lunchen) en ons weer kunnen verbazen hoe ingewikkeld hier alles gemaakt wordt. Maar we kunnen er ook hard om lachen hoor. (Na een fles wijn)

Februari in Piëmonte, prachtig mooi weer, dus snoeien!

Februari begon met prachtig weer, dus direct de tuin in om alle oleanders te snoeien. De tuin bijhouden is veel werk ieder jaar. Maar met het zonnetje erbij is het echt geen straf. Het enige wat we nog moeten doen is lavendel planten rondom het zwembad maar dat doen we begin april.

Allerlei kleine klussen rondom de Casa

Alle binnen- en buitenmuren van Casa Valle Erro zijn van gestapeld natuursteen. We hebben er een aantal jaar over gedaan om deze muren opnieuw te voegen met cement, zodat er geen ongedierte mee in de muren kan komen en uiteraard ook voor het esthetische effect. Toch vinden we altijd nog wel wat hoekjes en gaatjes die we vergeten zijn. Dat is nu verleden tijd, want echt alles is nu gevoegd. Weer een klus geklaard.

Nieuwigheden bij Casa Valle Erro in Piëmonte

We proberen ieder jaar onze gasten weer te verrassen met nieuwigheden. Dit jaar is dat uiteraard de nieuwe vlonder rondom het zwembad maar we hebben nog meer innovaties. Zoals plafondventilators!

In alle slaapkamers heeft JP plafondventilators geïnstalleerd. Ook al hebben we hele dikke muren en wordt de warmte dus lang buitengehouden, als het buiten echt een lange tijd zeer warm blijft, warmt het huis ook op. Vandaar dat we besloten hebben ventilatoren op te hangen. We hopen dat onze gasten dan toch lekker kunnen slapen met de ventilator aan. We hebben ze getest en zijn er zeer blij mee. Ze verplaatsen lekker veel lucht maar zijn heel stil. En wat ook niet onbelangrijk is, ze zijn nog mooi ook. Namelijk van hout. We weten eigenlijk wel zeker dat ze veel gebruikt gaan worden.

Verder hebben we nieuwe stoeltjes gekocht voor La Cascina en nieuwe gordijnen laten maken voor La Cantina. En we hebben nieuw beddengoed gekocht. Prachtige lakens en kussenslopen van Egyptisch katoen, lekker koel in de warme maanden.

En in de buitenkeuken heeft JP een professionele afzuiging geïnstalleerd. De vorige had toch te weinig capaciteit, waardoor er nogal wat rook bleef staan in het buitenrestaurant. Dat willen we natuurlijk niet, dus grotere motor erin.

En zo blijven we lekker bezig! Nog 5 weken kleine klussen en dan ontvangen we onze eerste gasten alweer.

We kijken er naar uit!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!