Februari update Casa Valle Erro

Januari eindigde met mooi weer en februari begon gelukkig ook weer met prachtig weer. Terwijl in Nederland de eerste voorjaarsstorm voorbijtrok, zat ik hier lekker in de korte broek met T-shirt op het balkon. Echt waar! Als het zonnetje schijnt is het direct heerlijk weer en wordt het al lekker warm in februari. In de ochtend is het uiteraard nog fris maar zo rond het middaguur kan de korte broek aan. Als de zon achter de heuvels zakt dan zakt de temperatuur ook direct als een raket en gaat de houtkachel weer aan.

Eindelijk zelf op vakantie

Februari is ook meestal de maand dat we zelf even op vakantie gaan. De afgelopen 2 jaar was dat helaas niet het geval in verband met Covid maar dit jaar konden we gelukkig weer. We zijn lekker 2 weken naar de zon geweest om ons weer op te laden voor het komende seizoen. Een heerlijke tijd die omvloog, maar dan waardeer je ook weer wat je hebt in Piëmonte.

Kleine werkzaamheden in Casa Valle Erro

Thuisgekomen hield het mooie weer aan en dus zijn we direct begonnen met het snoeien van de lavendel, de rozen, de jasmijn en de oleanders. Ieder jaar veel werk maar het loont en zorgt ervoor dat het hele seizoen Casa Valle Erro volop in de bloemen staat.

JP heeft altijd een hele lijst met kleinere klussen en één daarvan was het opnieuw schilderen van de overloopbak van het zwembad. Eerst het water eruit en goed laten drogen, daarna in de zwarte coating. Ziet er weer tiptop uit.

Daarnaast heeft hij een extra access point voor de wifi aangelegd zodat er ook rondom het zwembad overal goed internet ontvangst is.

Verder zijn alle luiken eraf gehaald om opnieuw geschilderd te worden. Na jaren in zon te hebben gehangen bladderde de verf er af. Tijd om ze op te knappen!

En zo blijven we lekker bezig in de wintermaanden. En tussendoor is er gelukkig ook nog tijd om wijnboeren te bezoeken en lekker uit eten te gaan.

De start van het nieuwe seizoen in Casa Valle Erro in Piëmonte is met Pasen

Over 6 weken ontvangen we onze eerste gasten alweer. We beginnen dit jaar met Pasen dus in de week van 16 april tot en met 23 april. Ik heb nog voldoende mogelijkheden in deze week. Pasen is na Kerst het belangrijkste feest in Italië. We nodigen jullie uit om samen met ons te komen genieten van de Paas pranzo op eerste Paasdag. Of ga lekker ontspannen in onze verwarmde whirlpool of Finse sauna. Pak een aperitivo op één van de vele terrasjes in Acqui Terme. Maak mooie wandelingen langs de rivier de Erro of pak een mooie fles rode wijn uit onze wijnkasten.

Met andere woorden, kom lekker genieten van het mooie voorjaarsweer en van alles wat Piëmonte en Casa Valle Erro te bieden hebben!

Beschikbaarheid met Pasen bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Appartement La Cuccia (4/5 pers)
Appartement Il 1863 (2 pers)
Appartement La Stalla (2/4 pers)
Appartement Il Gazebo (2 pers)
B&B Il Cucinotto (2 pers)

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!