Fase 2 van de Corona crisis

Sinds maandag 4 mei zitten wij in fase 2 van de corona crisis. Deze fase duurt tot en met 17 mei. Fase 2 verandert voor ons niet zoveel. Wel is onze bewegingsvrijheid verruimt en het eerste wat ik heb gedaan is naar Acqui Terme om boodschappen te doen. Al ruim 2 maanden was ik niet in Acqui geweest en ik miste het echt! Ik vreesde voor de rij voor de supermarkt maar dat viel gelukkig reuze mee. Ik was de derde in de rij en stond binnen 5 minuten binnen. Mondkapje voor, bij binnenkomst handen desinfecteren en handschoentjes aan. Mn hele kar ramvol, want de voorraad thuis was nu toch echt bijna helemaal op. Lekker rustig in de supermarkt en iedereen was gewoon relaxt. Ik voelde geen angst tussen de mensen, er was ook tijd voor een praatje en men passeerde elkaar normaal. Gelukkig maar want ik had er best tegenop gezien. Daarna heb ik hondenbrokken gehaald en verf, want de laatste muur in het buitenrestaurant moest nog geschilderd worden. Alle winkels weer open, heerlijk!

Ik ben ook nog even Acqui ingegaan en heb een rondje gelopen. Het was vrij druk op straat, het zonnetje scheen en iedereen leek te genieten van het buiten zijn. Voor de bank stond een rij, want je mag alleen naar binnen op afspraak. Ook in die rij werd lekker gepraat en gelachen. Vooral om de lange haren van iedereen en de grote baarden. Heerlijk, weer een klein beetje normaliteit! Maar wel met mondkapjes voor. 

Horeca weer open vanaf (hopelijk) 1 juni

Vanaf 4 mei mogen de restaurants ook weer open maar alleen voor take away. Dat de nood hoog is onder onze collegas in de horeca blijkt uit het feit dat zelfs 1 sterren restaurant I Caffi een meeneem menukaart heeft. De komende 14 dagen zijn cruciaal voor de horeca. Als alles “goed” gaat en er geen besmettingen bijkomen dan mogen ze weer open vanaf 1 juni. Wel met gepaste afstand, die hier in Italie overigens 1 meter bedraagt en geen 1,5 zoals in Nederland. We duimen voor ze en bestellen iedere zondag een maaltijd bij één van onze favoriete restaurants. Zo hebben wij onze zondagmiddag pranzo bij ons thuis. Il Cascinone, Il Moncalvo en Il Nuovo Parisio zijn al de revue gepasseerd en komende zondag is I Caffi aan de beurt. 

Opening bouwplaatsen Piëmonte

Ook mochten afgelopen maandag alle bouwplaatsen in Piemonte weer open. We hebben deze week dan eindelijk het dak afgemaakt. De schoorstenen voor de pizza oven en bbq zijn gemetseld en de dakpannen zijn gelegd. Nu nog een klein stukje tegelwerk en de steigers afbreken en het terrein opruimen, dan is het buiten restaurant eindelijk echt klaar. We hebben heerlijk gewerkt de afgelopen week, eindelijk weer een beetje normaal. De jongens die bij ons werken zijn ook lekker relaxt. We zijn allemaal gezond en niet bang om met elkaar te werken. Wat kan je toch blij zijn met een beetje normaliteit.

Na 17 mei wordt ook meer duidelijk over het openen van de accommodaties. Op dit moment is Casa Valle Erro nog gesloten. Ook voor ons geldt dat het waarschijnlijk 1 juni wordt. Of we dan ook open mogen voor buitenlandse gasten is nog onduidelijk. De grenzen moeten uiteraard eerst open. We kunnen ons niet voorstellen dat Italie dit jaar geen toeristen toestaat maar we worden al maanden verrast door allerlei maatregelen waarvan we geen idee hadden dat die ooit genomen zouden worden. We wachten af, dat is alles wat we kunnen doen.

Andra tutto bene!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!