Een weekje kerst en oud op nieuw bij Casa Valle Erro

De herfstvakantie is nog maar nauwelijks voorbij en we denken alweer vooruit richting Kerst en Oud en Nieuw. Na de herfstvakantie zijn we een aantal weken gesloten. Dit geeft ons tijd om ons jaarlijks onderhoud te doen, zoals schilderen, snoeien, klein onderhoud etc. Half december moet alles weer spic en span want we zijn zoals ieder jaar geopend met Kerst en Oud en Nieuw.

En wat is er dan allemaal te beleven tijdens een weekje Italië in Piëmonte met de feestdagen?

Voorbereidingen voor de Kerstdagen en Oud en Nieuw bij Casa Valle Erro in Piëmonte

 Onze voorbereidingen beginnen al eind november. Dan staat er altijd een tripje naar de Ikea in Genova in de agenda. Want de Ikea heeft echte kerstbomen. Echte kerstbomen met een kluit. In onze omgeving kunnen wij hier geen echte kerstbomen kopen. En als ze al te koop zijn dan is het zonder kluit en kosten ze een klein fortuin. Omdat onze kerstbomen een aantal weken moeten staan, hebben we echt een boom met kluit nodig. Dus jaarlijks rijden wij voor onze kerst boodschappen naar de Ikea in Genova. Geen straf hoor, we maken er gewoon een dagje uit van. Het is altijd wel grappig als je aan de kassa 5 kerstbomen moet afrekenen. Iedereen koopt er natuurlijk maar 1. De kassière staat ons altijd vol verbazing aan te kijken.

Thuisgekomen moeten alle bomen uiteraard in een pot waarna ze de appartementen in gaan. En dan begint het versieren. Niet alleen de bomen maar ook de appartementen en een deel van het terrein wordt met lichtjes versierd. Veel werk, maar het eindresultaat is altijd prachtig.

Welkomtsbbq tijdens de Kerst en Oud en Nieuw bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Dit jaar valt Kerst en Oud en Nieuw in het weekend dus is onze aankomst dag vrijdag 23 december en vrijdag 30 december. Bij aankomst verzorgen wij een heerlijke welkomstbbq zoals altijd. Alleen nu niet buiten maar bij ons in appartement La Cantina.

De volgende dag is het Kerstdag, een belangrijke dag voor de Italianen. Overdag worden de laatste kerstinkopen gedaan en ’s avonds gaat iedereen naar de kerk. Uiteraard kunnen onze gasten ook hieraan deelnemen. Er zijn diensten in Cartosio en Melazzo, 10 minuten bij ons vandaan. Na de dienst is er warme chocolademelk en glühwein. Een stukje rijden, maar zeker de moeite waard, is de Kerstnacht in Cessole. In Cessole wordt het kerstverhaal uitgebeeld en alles is verlicht met fakkels. Na een wandeling door het dorp omhoog kom je bij de Duomo waar de kerstdienst wordt gevierd. Een prachtig feest en een unieke ervaring.

Wat te doen op 1e en 2e kerstdag bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

Eerste kerstdag is de belangrijkste dag van het jaar in Italië. Op 1e Kerstdag gaat iedereen met of bij de familie eten. Wij gaan met onze gasten naar een zeer goed Piemontees restaurant om het echte kerstgevoel tussen de Italianen te hebben. De kerstpranzo is een unieke belevenis die niemand mag overslaan.

2e kerstdag is een dag om bij te komen. In Italië wordt 2e kerstdag eigenlijk niet gevierd. Dat geeft onze gasten de kans om lekker uit te slapen, een beetje te lezen, te wandelen of even gebruik te maken van de hottub en de sauna. En mochten jullie een kerstbrunch willen op 2e kerstdag dan verzorg ik dat graag voor jullie!

Oud en Nieuw vieren bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Op Oudejaarsdag bakken wij oliebollen en appelflappen voor onze gasten. Iedereen is van harte welkom vanaf een uur of 16 in ons buitenrestaurant waar we deze typisch Hollandse lekkernijen bakken. Uiteraard geflankeerd door een lekker drankje. Het is tenslotte de laatste dag van het jaar en dat moet gevierd worden!

Na de oliebollen is iedereen uitgenodigd voor een warm en koud buffet vanaf ongeveer 19.00 bij ons in La Cantina. We maken er een hele gezellige avond van met Oudhollandse spelletjes, muziek en lekker eten en drinken. Om 00.00 klinken we uiteraard met een fles spumante op het nieuwe jaar!

Nieuwjaarsduik bij Casa Valle Erro in Piëmonte

Op 1 januari stoken we de hottub lekker op en nemen we met z’n allen onze Casa Valle Erro Nieuwjaars duik! Beter kan het nieuwe jaar toch niet beginnen!

Lekker genieten tijdens de feestdagen bij bijzonder plekje Casa Valle Erro in Piëmonte

Het mooie van de feestdagen is uiteraard dat even niets moet. Dus lekker tijd voor jezelf en voor je partner en gezin. Overdag genieten van de omgeving, van een bezoek aan een wijnhuis of gewoon lekker thuisblijven en een boek lezen of in de sauna gaan, het kan allemaal.

De mogelijkheden met Kerst en Oud en Nieuw zijn:

(23-12 t/m 30-12 en 30.12 t/m 6-1)
Appartement La Cuccia (4/5 pers)
Appartement Il 1863 (2 pers)
Appartement La Stalla (2 pers)
Appartement La Cascina (2 pers)

Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl en vier een unieke Kerst en Oud en Nieuw!

 

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!