Wat gebeurde er bij Casa Valle Erro in september 2024
Casa Valle Erro Update – september 2024 September is naast mei en juni onze favoriete maand van het seizoen. Mooi weer, al een klein beetje
Het is najaar en dan is het dé tijd voor sinaasappelen. In november komen de eerste Italiaanse sinaasappelen op de markt. Meestal van Sicilië. Hier hebben ze een soort bloedsinaasappel die ik fantastisch vind. Ze heten Tarocchi. Ze zien eruit als gewone sinaasappels maar van binnen zijn ze rood. Heerlijk om te persen maar ook om mee te koken. En omdat er in november heel veel sinaasappels op de Italiaanse markt komen zijn ze ook nog eens heel goedkoop. November is echt “agrumi” tijd, citrusvruchten tijd. Daarom een taart met sinaasappel. Overigens kan iedere sinaasappel gebruikt worden.
1 sinaasappel (de schil geraspt en daarna geperst), 4 grote eieren, 500 gram mascarpone, 200 gram suiker, 100 gram zonnebloemolie, 300 gram bloem (farina 00), 8 gram gist voor zoetigheid (poeder).
Mixer, glazen ronde schaal, vork, rasp, bakvorm van 23cm, plasticfolie
Doe in een glazen kom de suiker, 2 eieren en de zonnebloemolie. Meng goed met behulp van een vork. Voeg daarna de bloem en het gist toe en blijf goed mengen met de vork. Als het deeg een vrij homogene massa is haal het deeg uit de schaal en leg op een met bloem bestrooide ondergrond. Kneed lekker nog een paar minuten met je handen totdat je een mooi bolletje hebt.
Pak dit bolletje in de plasticfolie plastic folie en leg het ongeveer een half uurtje in de koelkast om te rijzen.
In de tussentijd maken we de vulling van onze sinaasappel mascarpone taart.
Doe 500 gram mascarpone in een schaal. Voeg 100 gram suiker toe en mix tot een homogeen geheel. Voeg 2 eieren toe en mix de eieren goed door het mengsel. Voeg tot slot de geraspte schil van de sinaasappel en een scheut sinaasappelsap toe.
Pak de bakvorm en vet hem goed in. Strooi wat bloem op je werkblad en leg het bolletje deeg hierop. Rol uit met een deegroller tot een lange plak. Druk met het bakblik een rondje uit het deeg. Dit is de bodem. Snij verder stroken om de zijkanten van de bakvorm te bedekken. Schep het sinaasappel mascarpone mengsel in de vorm.
Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160/170 C.
Buon appetito!
Lekker met een glaasje Cointreau, of een espresso. Of met allebei!
Casa Valle Erro Update – september 2024 September is naast mei en juni onze favoriete maand van het seizoen. Mooi weer, al een klein beetje
Ons ondernemersverhaal – van Wieringen naar piëmonte Wekelijks, wanneer wij met onze gasten aan tafel zitten te genieten van het goede Piemontese eten en drinken,
Casa Valle Erro Update – augustus 2024 De belangrijkste gebeurtenis in augustus is uiteraard de verjaardag van JP. Helaas viel die op zaterdag dit jaar.
Ontsnap naar Casa Valle Erro: Een oase van rust en luxe in Piëmonte Bij Casa Valle Erro draait alles om ultiem genieten. Weg van de
Casa Valle Erro update – juli 2024 Juli en augustus zijn natuurlijk dé zomermaanden bij uitstek en dat was dit jaar ook echt zo want
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!