
Kunst, musea en Piëmonte
Kunst, musea en Piëmonte Wie aan een vakantie naar Piëmonte denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan kunst en musea. De meeste mensen komen toch naar
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken is pesto. Pesto komt uit Ligurië. Deze regio ligt onder Piëmonte aan de Middellandse Zee. Er is in Liguria geen menukaart te vinden zonder trofie al pesto genovese. Kleine gedraaide pastaatjes met die overheerlijke pesto alla genovese. Pesto genovese wordt gemaakt van basilicum, olijfolie extra vergine, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en zout.
Om er een Piemontese draai aan te geven maken we vandaag hier een variant op. We gaan namelijk pesto van zucchine maken, oftewel van courgetten. Het is volop zomer en de moestuin levert enorm veel groenten op dit moment. Ik heb al 30 potjes tomatensaus in de kelder staan en nu zijn de courgetten klaar. Een mooi moment om pasta al pesto di zucchine te maken!
Voor 4 personen:
350 gram korte droge pasta van Barilla (ik gebruik altijd penne), 2 courgetten in blokjes, 30 gram parmigiano, 30 gram walnoten, paar blaadjes basilicum, 100 gram spek in blokjes, een fijngesneden ui, 2 teentjes knoflook geperst, olijfolie extra vergine
Doe de blokjes courget in de beker van de staafmixer, voeg een beetje olie erbij en pureer de courget. Doe de kaas en walnoten erbij en mix nogmaals. Het mengsel moet een mooie homogene massa worden. Gebruik niet direct te veel olie, het is handiger om later nog een beetje toe te voegen.
Zet een pan met water en een beetje zout op het vuur en kook de pasta bijna gaar.
Bak de ui, knoflook en het spek in een koekenpan goudbruin, voeg de pesto toe. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pesto en blijf roeren totdat je pasta gaar is en de pesto geheel is opgenomen door de pasta. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
En klaar is de penne met courgetten pesto, Penne al pesto di zucchine. Buon appetito!
Kunst, musea en Piëmonte Wie aan een vakantie naar Piëmonte denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan kunst en musea. De meeste mensen komen toch naar
Casa Valle Erro – Juli Update Maanden en maanden kijken we uit naar de zomer, hebben we het erover, nog even dan zijn het weer
5 Piëmontese producten die je ZEKER mee naar huis moet nemen! Vakantie in Piëmonte en bij Casa Valle Erro betekent o.a. zeer goed eten en
Typische Italiaanse gerechten, Trofie alla pesto genovese! Een dagje Middellandse Zee mag tijdens een vakantie bij Casa Valle Erro in Piëmonte eigenlijk niet ontbreken. De
Nieuwsbrief juni – wat een maand! Wat een prachtige juni maand hebben we gehad. Wekelijks volle bak, met veel terugkerende maar ook veel nieuwe gasten.
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!