Echte Italiaanse recepten, pasta met courgetten pesto!

Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken is pesto. Pesto komt uit Ligurië. Deze regio ligt onder Piëmonte aan de Middellandse Zee. Er is in Liguria geen menukaart te vinden zonder trofie al pesto genovese. Kleine gedraaide pastaatjes met die overheerlijke pesto alla genovese. Pesto genovese wordt gemaakt van basilicum, olijfolie extra vergine, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en zout.

Om er een Piemontese draai aan te geven maken we vandaag hier een variant op. We gaan namelijk pesto van zucchine maken, oftewel van courgetten. Het is volop zomer en de moestuin levert enorm veel groenten op dit moment. Ik heb al 30 potjes tomatensaus in de kelder staan en nu zijn de courgetten klaar. Een mooi moment om pasta al pesto di zucchine te maken!

Wat hebben we nodig om dit echte Italiaanse recept te maken?

Voor 4 personen:

350 gram korte droge pasta van Barilla (ik gebruik altijd penne), 2 courgetten in blokjes, 30 gram parmigiano, 30 gram walnoten, paar blaadjes basilicum, 100 gram spek in blokjes, een fijngesneden ui, 2 teentjes knoflook geperst, olijfolie extra vergine

Hoe maken we de courgetten pesto?

Doe de blokjes courget in de beker van de staafmixer, voeg een beetje olie erbij en pureer de courget. Doe de kaas en walnoten erbij en mix nogmaals. Het mengsel moet een mooie homogene massa worden. Gebruik niet direct te veel olie, het is handiger om later nog een beetje toe te voegen.

Penne al pesto di zucchine

Zet een pan met water en een beetje zout op het vuur en kook de pasta bijna gaar.

Bak de ui, knoflook en het spek in een koekenpan goudbruin, voeg de pesto toe. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pesto en blijf roeren totdat je pasta gaar is en de pesto geheel is opgenomen door de pasta. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.

En klaar is de penne met courgetten pesto, Penne al pesto di zucchine. Buon appetito!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!