Op doorreis naar Italië en rondreizen in Italië

Italië weer open voor toerisme vanaf 15 mei

Vanaf 15 mei is Italië weer open voor het toerisme. President Draghi heeft dit een aantal weken geleden al bekend gemaakt tijdens de persconferentie na de G20. “Le nostre montagne, le nostre spiagge, le nostre città stanno riaprendo” e “non ho dubbi che il turismo riemergerà più forte di prima” conferma Draghi rivolgendo un appello al resto del mondo: “è arrivato il momento di prenotare le vostre vacanze in Italia, non vediamo l’ora di accogliervi di nuovo”. 

“Onze bergen, onze stranden en onze steden gaan weer open. En ik twijfel er niet aan dat het toerisme sterker terugkomt dan ooit. Het moment is gekomen om jullie vakantie te boeken in Italië. Italië kan niet wachten jullie weer te mogen verwelkomen”.

Greenpass om vrij rond te reizen in Italië

Omdat Italië niet wil wachten op de EU die waarschijnlijk pas ergens in juni of juli gaat komen met een Europese reispas, heeft zij met ingang van 15 mei een Certificazione Verde (Greenpass) geïntroduceerd waarmee toeristen en Italianen Italië binnen kunnen komen en vrij tussen de regio’s kunnen reizen. Tot op dit moment is de Greenpass nog niet digitaal maar om Italië binnen te komen of vrij rond te mogen reizen is een negatieve coronatest (niet ouder dan 48 uur), een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat je al COVID gehad hebt, voldoende.

Italië is geel, dus vrij rondreizen is geen probleem

Op dit moment is Italië geheel geel (behalve Aosta, zie www.Covidzone.info) en staan er een aantal regio’s op het punt om naar code wit te gaan. Wit betekent minder dan 50 besmettingen op 100000 inwoners gedurende 3 weken. Tussen gele regio’s mag vrij gereisd worden. Het bewijs van een negatieve coronatest, een vaccinatie of dat je al COVID gehad hebt is alleen nodig om Italië binnen te komen, niet om rond te reizen.

Wat betekent gele zone in Italie?

  1. Alle winkels zijn dagelijks geopend.
  2. De restaurants mogen zowel lunch als diner serveren maar op dit moment alleen buiten op terras. Vanaf 1 juni mag er ook weer binnen gegeten worden.
  3. De avondklok gaat in om 23.00 en eindigt om 5.00. Op 7 juni wordt dit 24.00 tot 5.00 en vanaf 21 juni wordt de avondklok afgeschaft.
  4. Vanaf 15 mei zijn de stranden en buitenzwembaden weer open.
  5. Er mag vrij gereisd worden tussen de gele regio’s.

Afstand houden en mondkapjes

In Italië geldt nog steeds de regel om 1 meter afstand te houden en er dient binnen en buiten een mondkapje gedragen te worden.

Terugreis van Italie naar Nederland

Alleen als er met het vliegtuig, de trein of een boot wordt gereisd heb je een negatieve PCR test van maximaal 24 uur oud nodig om Nederland weer binnen te komen. Op vliegveld Malpensa kan een afspraak gemaakt worden voor deze test.

Als er met de auto gereisd wordt is dit niet aan de orde!

Op doorreis naar Italië via Duitsland

Een uitzondering op de meld-, test- en quarantaineplicht geldt voor transitverkeer: mensen die alleen op doorreis zijn door Duitsland en daar niet uitstappen. (Www.duitslandinstituut.nl)

Neem dus de huurovereenkomst mee, in het geval dat je gecontroleerd wordt kan je aangeven dat je op doorreis bent naar Italië.

Op doorreis naar Italië via Zwitserland

Inreis vanuit een Schengenstaat met het oog op doorreis naar een andere Schengenstaat is mogelijk voor iedereen die legaal in het Schengengebied verblijft (www.europa.eu). Van onze gasten die er deze week zijn hebben we gehoord dat zij wel hebben overnacht in Zwitserland. Er werd nergens naar gevraagd, ook niet naar een negatieve test.

Op doorreis naar Italië via Frankrijk

Volgens onze informatie mogen reizigers uit Schengenlanden al vanaf 3 mei (fase 1) van de Franse overheid weer zonder ‘dringende reden’ naar/door de verschillende Franse regio’s reizen, net zoals voor de laatste lockdown het geval was. Mits ze bij binnenkomst in het land een negatieve PCR-test van max. 72 uur oud kunnen tonen. (www.frankrijk.nl)

Ervaringen van onze gasten met doorreizen naar Italië

Casa Valle Erro heeft al sinds Pasen Nederlandse gasten. Ook in de meivakantie was het lekker druk op de Casa. Van onze gasten hoorden we dat er nergens problemen waren bij de grenzen. Het was lekker rustig op de weg. Niemand heeft een controle gehad bij geen enkele grens. Uiteraard had iedereen een negatieve test op zak. Want gezondheid gaat voor alles. Wij vinden het dan ook onverklaarbaar waarom de Nederlandse overheid Italie nog steeds niet op geel heeft gezet. Alle cijfers zijn meer dan positief. We hopen echt dat Nederland zeer snel zijn verantwoordelijkheid neemt.

Tot gauw!

Kijk voor de laatste mogelijkheden in mei, juni en juli:

29-5 t/m 5-6:
Il 1863
B&B La Cambusa

5-6 t/m 12-6:
B&B La Cambusa

3-7 t/m 10-7:
B&B La Cambusa (2 pers)

10-7 t/m 17-7:
B&B Il Cucinotto (2 pers)

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!