De leukste activiteiten en festiviteiten in Piëmonte in juli en augustus

En dan is het alweer juli, het echte zomerseizoen is aangebroken. Iedere dag strakblauwe lucht en hoge temperaturen. Ideaal voor de zomervakantie! Tevens de periode met vele festiviteiten rondom Casa Valle Erro.

Activiteiten en festiviteiten in Acqui Terme Piëmonte

Ons dichtstbijzijnde stadje is Acqui Terme, bekend om zijn warmwaterbronnen en levendige centrum. In juli en augustus vinden er vele festiviteiten plaats. Zo is het in het weekend van 11 juli tot en met 13 juli la Fiera Patronale di San Guido. San Guido is de beschermheilige van het stadje. Op zondag 12 en maandag 13 juli staat het hele stadje vol met marktkramen, een echte jaarmarkt. Daarnaast zijn er veel festiviteiten voor kinderen. Een fijn dagje uit voor het hele gezin!

Tegelijkertijd vinden er een aantal (inter)nationale festivals plaats. Het festival van de dans bijv. begint ook in juli en brengt wekelijks een uitvoering rondom de oude Romeinse bogen die heel vroeger zorgden voor de watervoorziening van Acqui. Een idyllische plek voor prachtige kunst. Rondom dezelfde prachtige romeinse bogen vindt in juli het Jazzfestival plaats. Tot slot zijn er in juli ook 7 rockconcerten op dezelfde plek. Acqui swingt in juli!

Het echte Italië gevoel iedere vrijdag op Piazza Bollente in Acqui Terme Piemonte

Wekelijks tijdens de zomermaanden juli en augustus is er op Piazza Bollente op vrijdag livemuziek.  Alle restaurants hebben terrassen buiten om te genieten van de muziek en van het fantastische Piemontese eten. Het hele plein ademt gezelligheid uit en als het wat later wordt is het net een scene uit een prachtige Italiaanse film. Alle families komen bijeen, er wordt gelachen, gepraat, gespeeld door de kinderen. Een groot feest! Een festiviteit om niet over te slaan!

Welke andere activiteiten zijn er te doen in de zomermaanden rondom Casa Valle Erro in Piemonte?

Uiteraard hoef je niet weg van onze Casa tijdens de mooiste maanden van het jaar. Er zijn genoeg activiteiten rondom onze Casa te beleven. Wat denk je van het huren van een Ebike en lekker op de fiets met de wind door je haren onze prachtige Monferrato verkennen? De fietsen worden aan huis gebracht!

Of lekker genieten in onze infinity pool met whirlpool. Boekje erbij, glaasje wijn, gewoon lekker relaxen.

Of kies je voor een heerlijke massage? We hebben 2 masseuses die op onze Casa komen om je heerlijk te laten ontspannen in ons yoga paviljoen. Met uitzicht over de Erro vallei lekker tot rust komen.

En als het je nog niet warm genoeg is dan stoken wij de Finse sauna voor jullie op. Daarna natuurlijk lekker onder de emmer met ijskoud water.

Wijnproeven, wijnproeverij bij een wijnboer in de buurt van Casa Valle Erro

Wijnproeven kan bij iedere temperatuur! In de wijnkelders van de wijnproducenten is het altijd lekker koel. En een bezoek aan Piemonte zonder een bezoek aan een wijnboer is eigenlijk niet mogelijk. Piemonte maakt de beste wijnen ter wereld! Wij maken graag een afspraak!

Al met al zijn er genoeg activiteiten rondom onze Casa voor een onvergetelijke zomer in Piëmont!

We zien jullie graag volgend seizoen! Boeken kan vanaf nu! Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!