De herfstvakantie is in aantocht bij luxe vakantie resort Casa Valle Erro!

Van 10 oktober tot 24 oktober is het weer herfstvakantie in Nederland. En wij zijn gewoon open! Want het gaat heel goed in Italie voor wat betreft het coronavirus. Bij ons in Piemonte hebben we zeer weinig besmettingen en al weken geen doden als gevolg van covid-19. Piemonte is veilig! Dus kom gezellig nog een weekje genieten van al het goede van Piemonte.

Voor de laatste corona cijfers klik op de volgende link:

https://www.regione.piemonte.it/web/pinforma/notizie/coronavirus-gli-aggiornamenti-dalla-regione-piemonte

Vier de herfst in een luxe vakantieappartement van Casa Valle Erro in Piemonte

De herfst is het mooiste seizoen in Piemonte. De kleuren zijn fantastisch, de wijnen heerlijk en het eten voortreffelijk.

Vanaf 10 oktober begint de Fiera internazionale del Tartufo Bianco in Alba. Heel Alba staat in het teken van het witte goud. Er zijn tal van degustaties, er is markt en van alles te beleven in dit liefelijke stadje. Een must voor iedere slowfood liefhebber.

https://www.fieradeltartufo.org/?gclid=CjwKCAjwh7H7BRBBEiwAPXjadtycgirtSQKJjEoaltAh5qZo3WOkO5bFfvktd77xKeg3jE5u9PtjURoCwN8QAvD_BwE

Restaurants waar je witte truffel kunt eten in de omgeving van vakantiehuis Casa Valle Erro in Piemonte

Overigens kan je in deze periode bijna in alle restaurants in de omgeving tartufo bianco eten. In Acqui Terme (11km bij ons vandaan) komt de geur van de truffel je al tegemoet als je de deur van het restaurant opent. Ons favoriete restaurant is ook in dit geval I Caffi. Vader Paolo zoekt met zijn honden de truffel die daarna aan tafel voor je wordt geschaafd. Je kunt truffel toevoegen aan je antipasti (vaak carne cruda) aan je primo, meestal taglialini met heel veel eidooiers, of aan je secondo en dan neem ik altijd spiegelei. Je weet niet wat je proeft. Wel even de portemonnee meenemen, 10 gram truffel kostte de afgelopen jaren zo tussen de 30 en 35 euro.

Een ander geweldig restaurant  waar je heerlijk witte truffel kan eten is Il Castlet in Montabone. Hier staat bij de entree een “kistje” met truffels met de prijs erbij. Je mag er zelf eentje kiezen en dan krijg je een schaaf mee om de truffel zelf te schaven. Wat een belevenis!

Truffel eten bij Casa Valle Erro in Piemonte

Maar ook bij ons aan tafel in het nieuwe buitenrestaurant kunnen onze gasten genieten van de truffel. Afgelopen dinsdag hadden we de eerste witte truffel op onze pizza. De geur en smaak moet zich nog een beetje ontwikkelen maar het was heerlijk. Ook tijdens de cena is het mogelijk om witte truffel te eten.

Activiteiten tijdens de herfstvakantie in luxe vakantie resort Casa Valle Erro

Naast heerlijk eten en drinken in de herfstvakantie is het natuurlijk ook mogelijk om lekker te ontspannen en te relaxen.

Finse sauna en whirlpool bij Casa Valle Erro in Piemonte

We hebben een Finse sauna die gratis toegankelijk is voor onze gasten en ook wordt de hottub/whirlpool dagelijks opgestookt. Daarna een frisse duik in ons verwarmde infinitypool.

En wat te denken van een fijne massage of shiatsu behandeling. Alles is mogelijk in Casa Valle Erro.

Elektrische fietsen of een Vespa huren

Mocht er behoefte zijn aan wat meer sportiviteit dan is er ook de mogelijkheid om elektrische fietsen te huren. De fietsen worden aan huis gebracht. U krijgt een routebeschrijving mee samen met een tip om te lunchen tussen de middag. Heerlijk fietsen in de prachtige natuur vol met herfstkleuren.

De Vespa’s zijn te huur via www.Piemonterent.com

Er is dus genoeg te beleven in de herfstvakantie bij luxe vakantie resort Casa Valle Erro in Piemonte.

Er zijn nog maar een paar mogelijkheden:

17-10 t/m 24-10:
La Cuccia (4/5 pers)
Il 1863 (2 pers)
Il Gazebo (2 pers)
La Cascina (2 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)

24-10 t/m 31-10:
La Cuccia (4 pers)
Il 1863 (2 pers)
La Cascina (2 pers)
B&B La Cambusa (2 pers)

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!