De Erro vallei

een luxe ontsnapping in Piemonte

Van de Waddenzee naar de rivier de Erro in Piemonte

Toen wij in 2005 op zoek gingen naar onze droomboerderij in Piemonte wilden we heel graag water in de buurt, het liefst een riviertje.

Wij zijn geboren en getogen op het voormalig eiland Wieringen. Gewend aan veel water om ons heen, met de Waddenzee en het IJselmeer in onze achtertuin. Mijn vader is bijna 30 jaar visserman geweest en de vader van JP werkte als accountant bij de machinefabriek voor scheepsmotoren in ons dorp Den Oever.

Dus terwijl bijna iedereen die een tweede huis zoekt in het buitenland, een huis wil op de top van een heuvel of berg, zochten wij juist een boerderij in een dal met een rivier.

Vanaf het eerste moment dat we de boerderij zagen werden we verliefd op de plek. Want op nog geen 120m afstand van de boerderij stroomde de “torrente” Erro. Een prachtig riviertje dat vanaf de kust in Liguria richting het noorden gaat, uitkomt in de rivier de Bormida en uiteindelijk in rivier de Po.En toen ook nog eens de boerderij precies bleek te zijn wat we zochten was de keuze eigenlijk snel gemaakt.

Vallei van de Erro, een groene oase in Noord Piemonte

De vallei van de Erro is de meest groene vallei van de Alto Monferatto. De vallei is beschermd natuurgebied en er is dus nergens industrie. Het water is glashelder en er komen vele diersoorten voor. Langs de rivier zijn er een aantal wandelpaden vanaf onze Casa Valle Erro. De rivier oversteken is al een hele belevenis via onze “guado”. Een dammetje van beton die nog is gemaakt door de vader van onze buurvrouw Teresa.

Torrente Erro, onderdeel van een luxe vakantie in Piemonte

De rivier kan vele gedaanten aannemen. In het voorjaar is hij vaak mooi gevuld met heel veel water wat van de kust komt. In de zomer kabbelt het water lekker door de gaten die in het dammetje zijn gemaakt en staat er weinig water in. En als het in het najaar een paar dagen regent dan weet je niet wat je ziet. Het dammetje is verdwenen, zoveel water gaat er over heen. Het geluid van het water is heerlijk ontspannend. En meestal te horen tot aan onze Casa vooral in het voor-en najaar. 

 

Zwembad met whirlpool of zwemmen in rivier de Erro, het kan allemaal in Casa Valle Erro

Uiteraard heeft Casa Valle Erro een prachtig infinity pool mét uitzicht over het Erro dal, maar er zijn verschillende plekken in de rivier waar ook gezwommen kan worden. En voor de honden is het uiteraard helemaal een paradijs. Eerst een wandeling richting het Romaanse kerkje San Secondo en daarna een frisse duik in de rivier.

Route via onze Erro naar de Middellandse Zee

Vanaf Casa Valle Erro rij je in een uur tijd naar de Middellandse zee. Deze route gaat geheel langs de rivier de Erro. Via de prachtige heuvels van de Monferrato, dwars door de Apenijnen zie je uiteindelijk het azuurblauw van de Middellandse Zee. Een prachtig uitstapje tijdens uw luxe vakantie bij Casa Valle Erro in Piemonte!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!