Zaterdag 25 april 2020.. een opening die we niet snel vergeten

Een normale start van het seizoen bij Casa Valle Erro in Piemonte

Normaal gezien zijn de 2 weken voordat we open gaan ongelofelijk hectisch.

Mijn 4 schoonmaaksters (Simona, Tiziana, Loredana en Tania) zijn bijna een week op het terrein om alle appartementen er tip top uit te laten zien. We noemen het altijd “La pulizia grande”, de grote schoonmaak, want echt het gehele appartement wordt van onder tot boven onder handen genomen. De septictanks worden geleegd door Federico en alle CV installaties worden schoongemaakt en gecontroleerd door de firma Bussolino.

Ik heb afspraken met Marco over de wijn voor komend seizoen, met Maria Teresa over het fruit en het brood dat dagelijks weer moet worden gebracht, met Graziella over het brengen van de heerlijke geitenkaasjes, met Rina over de wekelijkse boodschappen voor zondag en met Elisa over de verse eitjes. Ook worden de nieuwe menu’s besproken voor het komende seizoen met onze kok Gianluca en zijn vrouw Emmanuela. En met onze masseuse Gloria en onze shiatsu lerares Tiziana wordt afgestemd wanneer zij kunnen komen op Casa Valle Erro.

JP zorgt voor alle techniek, zoals het opstarten van het zwembad, de whirlpool, de sauna en alle cv installaties. Mijn lieve ouders zetten plantjes in potten en zorgen voor het vervangen van dode lavendel en voor het snoeien van de oleanders en alle andere planten. Ook maken zij de tuinmeubels en de loungesets schoon en zetten alle bedjes en parasols aan het zwembad. Onze goede vrienden Ruud en Willy uit Amsterdam zorgen voor de laatste klusjes, lampjes ophangen, het laatste schilderwerk en Ruud altijd voor het grasmaaien. Tot slot ga ik op vrijdag naar de markt om vlees te halen voor de eerste  welkomst bbq op zaterdagavond.

En dan wordt het zaterdagmiddag en arriveren de eerste gasten. Dat geeft zo’n ongelofelijk fijn gevoel. Dan gaan de gasten eindelijk genieten waar je zo hard aan gewerkt hebt. En dit jaar is dat ook ons nieuwe buitenrestaurant waar we bijna 6 maanden onafgebroken aan hebben gebouwd. Als je dan de complimenten hoort dan weet je weer waarvoor je het doet.

Start van het seizoen dit jaar

Maar dit jaar niks van dit alles. Deze zaterdag gaat gewoon voorbij als een normale zaterdag. Maar voor ons is het de meest onwerkelijke zaterdag die we ooit hebben gehad. Maanden van hard werken gaan hieraan vooraf en nu is er niemand die er van kan genieten. Het is eigenlijk niet te bevatten.

Lieve gasten, we gaan er echt van uit dat jullie dit seizoen gaan komen, we weten alleen helaas nog niet wanneer. April en mei zijn al volledig doorgeboekt in onderling overleg met behoud van aanbetaling, gelukkig denken jullie heel erg mee met ons. Komende week horen we hoe fase 2 er uit gaat zien in Italie.

Blijf ons volgen en steunen zoals jullie tot nu hebben gedaan. Dat doet ons echt goed.

Tot gauw!

Andra tutto bene!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!