Casa Valle Erro update oktober

En voor je het weet breekt de laatste maand van het seizoen alweer aan. Oktober! Voor wat ons betreft de mooiste maand van het jaar qua eten en drinken. Want ja, het is tijd voor het witte goud, de Tartufo Bianco. Aten we dit jaar zelfs al witte truffel eind september, in oktober hadden we iedere Piemontese cena voor iedereen die het wilde witte truffel. Gianluca koopt de truffel in en stelt een speciaal truffel menu samen. Wil je geen truffel krijg je uiteraard een ander heerlijk Piemontees menu. Maar wie wil er nu geen witte truffel als je toch in Piemonte bent. Dé regio van de witte truffel. Vele gasten hebben heerlijk genoten van deze lekkernij en wij uiteraard ook!

Het bleef heel oktober prachtig weer met voor oktober hoge temperaturen. Iedereen heeft gezwommen en genoten van de hottub en de sauna. Echt tot op de laatste dag, vrijdag 28 oktober, hoorden we geplons in het zwembad. Wat een heerlijk geluid! De laatste 2 weken van oktober hoorden we ook veel kindergelach, heerlijk om helemaal vol te zitten met gezinnen die ontzettend genoten van alles wat Casa Valle Erro en Piëmonte te bieden heeft.

Oktober is ook de maand van de vele feestjes (sagre) rondom het ‘fruit’ van het najaar, zoals kastanjes, pompoenen, walnoten, appels, peren, kikkererwten en andere soorten bonen en koolsoorten. Overal worden er kastanjes geroosterd boven vuurtjes en zo gegeten of gefrituurd in een deeglaagje en bestrooid met poedersuiker. Een soort oliebol maar dan met kastanje. De pompoenen worden gebruikt voor heerlijke vellutata, een gebonden soep, ik heb er een blog over geschreven. Ook risotto al zucca is overal verkrijgbaar. De laatste cena van dit seizoen heeft Gianluca risotto met pompoen en een stukje geitenkaas gemaakt. Verrukkelijk! Kikkererwtensoep met ‘costine’ wordt ook overal gegeten. Costine zijn varkensribbetjes. Niet te versmaden zo lekker.

Zaterdag 29 oktober vertrokken onze laatste gasten na een maand volledige bezetting. Wat een oktobermaand was dit zeg. Tot op de allerlaatste dag helemaal vol geboekt. Na 2 jaren doffe ellende konden we nu niet blijer zijn over onze afsluitende maand. De laatste donderdagavond cena zullen we niet snel vergeten. Met DJ Pieter aan de knoppen stond heel Casa Valle Erro te dansen en te zingen. Beter hadden we ons seizoen niet af kunnen sluiten!

We willen al onze gasten ontzettend bedanken voor hun bezoek aan onze Casa in 2022. Een seizoen met een gouden rand!

Maarrrr, we stoppen dit jaar natuurlijk nog niet helemaal, want we zijn ook open met Kerst en Oud en Nieuw. Omdat zowel 1e Kerstdag als Nieuwjaarsdag op een zondag vallen verhuren we van vrijdag tot vrijdag.

Ik heb nog de volgende mogelijkheden van 23-12 t/m 30-12

Appartement La Cuccia (4/5 pers)
Appartement Il 1863 (2 pers)
Appartement La Stalla (2/4 pers)

Alle appartementen zijn versierd met een echte kerstboom en feestverlichting. Bij aankomst op vrijdag hebben we een welkomst bbq en op 1e kerstdag gaan we naar een restaurant om tussen de Italianen Kerst te vieren. Op 31 december bakken we oliebollen en appelflappen en hebben we uiteraard een groot feest met een warm en koud buffet. Om middernacht proosten we samen op het Nieuwe jaar met een fles Spumante. En op 1 januari hebben we onze enige echte Casa Valle Erro Nieuwjaars duik! Boek nu en vier de feestdagen eens op een hele andere manier!  info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!