Casa Valle Erro - update September 2022

September is een gewilde en geliefde vakantiemaand. De temperaturen zijn nog steeds zeer aangenaam en de natuur begint langzamerhand te verkleuren richting de herfst. September is dé maand van de druivenoogst en het begin van de funghi porcini en witte truffel. Een top maand dus!

We begonnen september goed met de overwinning van Max in Zandvoort. Wanneer Max moet rijden nodigen wij al onze gasten uit om de wedstrijd samen met ons op het grote scherm in ons buitenrestaurant te komen kijken. En wat een euforie na de winst van Max. Daar is een glaasje spumante op gedronken!

Begin september werd er overal volop geoogst. De druiven waren door het mooie weer vroeg rijp en klaar voor de pluk. We waren bang dat de druivenoogst dit jaar slecht zou zijn door het gebrek aan water. Maar niets bleek minder waar. De druiven zijn wel iets kleiner en de hoeveelheid is dus minder maar de kwaliteit is top. Het suikerpercentage is zeer hoog vanwege het prachtige weer en dus ook het alcoholpercentage. De wijnboeren die we gesproken hebben zijn zeer tevreden. Gelukkig maar, wordt 2022 toch nog een goed wijnjaar!

Half september aten we voor de eerste keer funghi porcini bij de Piemontese cena. Wat een heerlijkheid. Gianluca koopt verse funghi in en wij hoeven er alleen maar van te genieten. We aten rauwe funghi porcini aangemaakt met olie en citroen als antipasto. En vers gemaakte lintpasta, tajarin, met verse ovuli, een ander soort paddenstoel die lijkt op een eitje, als primo. En bij het vlees van de secondo was er geroerbakte funghi. Wat een lekkernijen allemaal. 

Maar het echte culinaire werk begon op 22 september. Op 22 september aten we de eerste witte truffel van het seizoen! We waren bang dat er dit jaar weinig truffel zou zijn omdat het zo ontzettend droog is geweest. En een truffel is nou eenmaal een schimmel die onder de grond groeit. Maar niets bleek minder waar. Er is voldoende truffel bij ons in de Monferrato. Eind september waren ze nog vrij klein maar de geur en smaak was er niet minder om. We aten witte truffel op carne cruda als antipasto, en op paarse gnocchi (gemaakt van paarse aardappelen) met boter. En uiteraard op spiegelei als secondo. Wat een smaakexplosie! En wat fijn dat we onze gasten kunnen verwennen met al dit heerlijke eten uit Piëmonte.

De laatste week van september hadden we af en toe wat regen, goed voor de natuur en het leverde prachtige regenbogen op en hele mooie rode luchten. Ook is JP begonnen met het snoeien van onze laurierhaag rondom ons terrein. Altijd heel veel werk, maar het wordt wel weer heel netjes. Hij had hier nu tijd voor want aan het einde van ons seizoen gaat hij beginnen met een nieuw project. Dus blijf ons volgen! Er staan weer dingen te veranderen bij Casa Valle Erro, om onze gasten nog meer in de watten te leggen!

Casa Valle Erro is geopend met Kerst en Oud en Nieuw

En voor degenen weg willen tijdens de feestdagen, met Kerst en Oud en Nieuw is Casa Valle Erro geopend.

We verhuren van 23-12 t/m 30-12 en van 30-12 t/m 6-1-23.

De appartementen La Stalla en La Cascina zijn nog vrij.

Alle appartementen zijn versierd met lichtjes en hebben een echte kerstboom. Bij aankomst verzorgen wij een welkomstbbq. Op 1e kerstdag gaan we uiteten met onze gasten in een echt Piemontees familierestaurant. De kerstpranzo beleven tussen de Italianen! Met Oud en Nieuw bakken we oliebollen en verzorgen wij een warm en koud buffet. Eén en al gezelligheid bij Casa Valle Erro!

Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

Mededeling! Wegens een annulering is ons mooie luxe 2- persoonsappartement Il Gazebo vrijgekomen voor de periode 15 oktober t/m 22 oktober a.s. Wie wil last minute nog komen genieten van de Italiaanse herfst, witte truffel en de meest overheerlijke Piëmontese gerechten?!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!