
De beste tips voor je vakantie in Italië
Casa Valle Erro update – september 2025
September is onze laatste maand van het seizoen. Dus alles is ‘een laatste keer’. De laatste welkomst bbq, de laatste welkomsthapjes en drankjes, de laatste pizza avond, de laatste Piemontese cena, de laatste ontbijtjes, de laatste keer alle appartementen schoonmaken, de laatste keer het deksel van en op de hottub, de laatste yogales, de laatste massages, de laatste keer boodschappen doen, de laatste keer alles wassen, de laatste keer alle lakens strijken etc. En natuurlijk voor de allerlaatste keer alle gasten uitzwaaien. Altijd een emotioneel moment. Je kijkt altijd zo uit naar het begin van het seizoen en dan is daar opeens alweer het einde. En zoals ieder jaar ging het dit jaar ook weer zo enorm hard. De maanden vlogen voorbij, van april tot en met september. Met iedere maand geweldige gasten, prachtige eetavonden, heerlijke zwoele avonden, gewoon genieten met elkaar. Maar voordat september echt voorbij was, gebeurde er ook nog genoeg hoor.
Wijnproeverij bij Cascina Faso in Piëmonte
We begonnen de maand september met een wijn/hazelnoten proeverij bij Cascina Faso. Hun wijngaarden liggen in Bistagno en daarnaast hebben ze ook een grote hoeveelheid hazelnotenbomen. 30 hectare in totaal. Ik wist helemaal niet dat er in Bistagno (8 km bij ons vandaan) wijngaarden waren. En wat een mooi bedrijf is Cascina Faso zeg. We proefden hun cortese, een chardonnay met een bubbeltje erin, een Albarossa (inheemse druif, zit tussen de Barbera en Nebbiolo in), een barbera en hun moscato (zoete witte dessertwijn). We kregen er heerlijke geitenkaas bij met een jam van aardbeien en brachetto (goddelijk), filetto baciato uit Ponzone en uiteraard hazelnoten. Wat een kwaliteit! We hebben van alles meegenomen en gingen weer met een auto vol heerlijkheden naar huis.
Tartufo bianco (witte truffel) en funghi porcini voor alle gasten van Casa Valle Erro in Piemonte
Verder genoten we tijdens de heerlijke eetavonden van Gianluca en Emanuela van de eerste funghi porcini (eekhoorntjesbrood) en ovuli (paddenstoelensoort die ook heel goed rauw gegeten kan worden) en van de eerste witte truffel. Wat een feest! Beide producten zijn puur natuur, dus we zijn afhankelijk van het weer en van degenen die de funghi en tartufo voor ons gaan zoeken. Gianluca regelt de inkoop en kookt de heerlijkste gerechten met funghi en witte truffel. We waren dus ook dit jaar weer ‘molto fortunati!’ De laatste 2 weken van september hebben wij en onze gasten heerlijk tartufo bianco gegeten. En ook nog tegen een zeer schappelijke (gasten) prijs!
Boekingen 2026 bij Casa Valle Erro
In september kwam ook onze beschikbaarheid voor 2026 online. Ik had inmiddels al zoveel doorboekingen en aanvragen voor 2026 dat het tijd werd om ook onze beschikbaarheid op onze website te zetten. Dus als jullie weer zin hebben in Een Weekje Italië in 2026 ga dan naar onze website www.EenWeekjeItalie.nl en klik op de homepage naar de beschikbaarheid 2026. Direct mailen kan natuurlijk ook, dan kijk ik de beschikbaarheid na, info@EenWeekjeItalie.nl
En wie weet zitten wij dan volgend jaar gezellig met elkaar aan onze grote eettafel in het buitenrestaurant aan de welkomst bbq op zaterdag!

Casa Valle Erro update – augustus 2025
De beste tips voor je vakantie in Italië Augustus is de tweede zomermaand en hij deed dit jaar echt zijn naam eer aan als ultieme
Unieke en klassieke gerechten uit Piëmont, de primo, agnolotti del plin
De beste tips voor je vakantie in Italië Een aantal weken geleden schreef ik een blog over één van onze bekendste gerechten, de vitello tonnato.