Casa Valle Erro update Januari 2023

Alweer januari 2023, het wordt ons 14e seizoen dit jaar. Alweer 14 jaar ontvangen wij gasten op Casa Valle Erro. Ons eerste seizoen was in 2010. We begonnen met 3 appartementen en het zwembad. Wat een werk was er toen al verzet. Maar in de jaren daarna hebben we ook niet stilgezeten. Er zijn onder andere nog 2 appartementen gebouwd, een hottub/whirlpool geplaatst en sauna op maat gemaakt en een heel nieuw buitenrestaurant gebouwd. Maar wat hebben we afgelopen maand allemaal gedaan?

Het project van najaar en winter 2022/2023, een nieuwe vlonder rondom onze infinitypool

Zodra onze laatste gasten het terrein verlieten eind oktober zijn we begonnen met het vervangen van de vlonder rondom onze prachtige infinitypool. En dat was een hele klus die tot en met januari geduurd heeft. Maar nu is hij dan ook af en het is een plaatje geworden! De hele vlonder is vervangen door nieuw tropisch hardhout en ook de buitendouche heeft een opknapbeurt gekregen. Rondom de vlonder hebben we een border aangelegd waarin we lavendel gaan planten. Hier wachten we nog even mee tot april. Dat is beter voor de plantjes en ze zijn nu sowieso nog niet verkrijgbaar. Project afgerond en zeer geslaagd al zeggen we het zelf!

Maar wat gebeurde er nog meer in januari bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

De eerste week van januari hadden we nog gasten. We waren 2 weken open met Kerst en Oud en Nieuw en de laatste gasten vertrokken op 7 januari. Daarna hebben we het hele weekend geslapen om bij te komen van alle feestjes en gezelligheid. Op maandag 9 januari waren we weer up and running. En zoals beloofd hebben we in deze week de winnaar van onze Casa Valle Erro winactie bekend gemaakt.

De winactie van Casa Valle Erro in Piemonte

Al onze gasten hebben een Magnum fles Barbera van ons gekregen om hen te bedanken voor hun bezoek aan onze Casa. Dit seizoen was daar een winactie aan verbonden. Via een QR-code kwam je op onze winactie pagina. De bedoeling was om het openen van de Magnum fles te filmen of te fotograferen en dat moment vast te leggen en te delen op sociale media zoals Facebook en Instagram. We hebben heel veel mooie, grappige, leuke en lieve reacties mogen ontvangen. Woensdag 11 januari heb ik de winnaar getrokken. De winnaars waren Robert en Annemiek, zij kregen een geschenkenmand vol met heerlijke Piemontese producten toegestuurd. De winactie was een groot succes en wellicht voor herhaling vatbaar!

Januari, boekingsmaand bij Casa Valle Erro

Januari is ook de maand van de boekingen. Alle pre boekingen hebben de huurovereenkomst toegestuurd gekregen via de mail. Ik heb dus heel veel achter mijn laptop gezeten in januari. Maar wat een boekingen! Seizoen 2023 gaat weer een mooi seizoen worden. Kijk voor de laatste mogelijkheden in april, mei en augustus op dit lijstje!

Nieuwe restaurants in de omgeving van Casa Valle Erro in Piëmonte

Ieder jaar proberen we ook weer een aantal nieuwe restaurants uit om toe te voegen aan ons Casa Valle Erro lijstje. De eerste die dit jaar wordt toegevoegd is visrestaurant Abissi in Nizza Monferrato. We hebben er heerlijk gegeten. En de entourage was prachtig. Er hing een kunstwerk aan de muur van allemaal blauwe borden die de zee voorstelden. Echt heel bijzonder. De service was uitstekend en de wijnen heel lokaal en zeer goed. Een aanrader dus.

Gerda jarig!

En in januari ben ik jarig. De 22ste. Dat heugelijke feit wordt uiteraard gevierd. Met koffie en gebak, cadeaus en een heerlijke pranzo. Dit jaar hebben we met lieve Italiaanse vrienden gegeten bij Il Giardinetto in Sessame. We komen al meer dan 15 jaar bij de zusjes Valentina en Francesca. Het is altijd volop genieten bij hen en ik kon me dan ook geen betere plek wensen om mijn verjaardag te vieren.

Andere werkzaamheden rondom Casa Valle Erro in Piëmonte

Januari stond ook in het teken van allerlei kleinere werkzaamheden. JP heeft een nieuwe afzuiging gemaakt in de buitenkeuken voor boven zijn BBQ. Ook hebben we een plafondventilator opgehangen in appartement La Cascina. Wij zijn hier zo tevreden over dat we overwegen om overal op de slaapkamers een plafondventilator te bevestigen. Het hangt een beetje af of het overal mogelijk is i.v.m. elektra. Wordt vervolgd…… En tot slot hebben we al het hout van de vorige vlonder in stukken gezaagd en opgestapeld voor onze houtkachel. Pfff, ook weer een hele klus maar er geeft niets meer voldoening dan ’s avonds de kachel aansteken met hout dat je zelf hebt gezaagd en gestapeld!

We hebben ons weer niet verveeld in januari, we kunnen niet wachten op februari!

Kijk voor onze laatste mogelijkheden in april, mei en augustus op dit lijstje!

Of mail voor informatie naar info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!