Casa valle erro - september update 2023

September begon zonnig en eindigde zonnig. Wat is het toch altijd een heerlijke maand. Niet te warm, nachten lekker fris en de natuur ruikt naar najaar. Alleen de derde 2e week van september was niet zonnig, gelukkig wel lekkere temperaturen. En goed weer voor tripjes vanuit de Casa!

Onze Cleo groeit en groeit maar door, wat wordt ze al snel groot. En ze is zo lief en sociaal. Het is echt het zonnetje in huis. Heel vrolijk en goed met andere honden, klein en groot, en met volwassenen en kinderen. We hadden het niet beter kunnen treffen! Ook met Yopie gaat het heel goed samen, het zijn echt dikke vriendinnen. Ze spelen samen, rennen samen en slapen samen. Onafscheidelijk al. En ze is uiteraard heel ondeugend. Als ik bezig ben met de ontbijtjes en ze komt naar de keuken met een witte neus dan weet ik al hoe laat het is. Weer een net aangeplante lavendel eruit gegraven. Maar goed, dat hoort erbij en zal ook wel weer over gaan. Hopen we dan maar.

September is de maand van het lekkerste Piemontese eten vinden wij. Er zijn volop paddenstoelen en uiteraard het goud van Piëmonte, de witte truffel. Gianluca, onze huiskok, koopt de truffel in en zo kunnen wij en onze gasten ervan genieten voor een redelijke prijs.

Helaas was er ook wat minder goed nieuws over Gianluca. Halverwege september klaagde hij tijdens de pizza avond dat hij wat druk op de borst had. Zelf dacht hij aan een luchtwegaandoening. Toch voor de zekerheid de volgende dag even naar de huisarts. Zij verwees hem door naar het ziekenhuis. In eerste instantie leek het een bacterie te zijn rondom de longen en het hart want er werd veel vocht aangetroffen. Hij werd direct opgenomen in het ziekenhuis van Acqui Terme. Na een aantal dagen antibiotica en ontstekingsremmers ging de pijn wel iets weg maar het werd niet heel veel beter. Toen is hij doorgestuurd naar het ziekenhuis in Alessandria. Het bleek toch een klein hartinfarct te zijn geweest. Er is een stand geplaatst en nu is hij gelukkig weer thuis en ook weer aan het werk. Maar we zijn wel heel erg geschrokken. Gianluca is nog een jonge kerel en dan al dit soort klachten. Omdat we ons echt zorgen maken hebben we de afgelopen weken maar 1x met onze gasten gegeten om Gian iets meer rust te geven. We hopen voor hem en voor zijn vrouw Emanuela dat alles weer goed komt.

Maar er zijn gelukkig ook leuke dingen te melden. We hebben weer een mooi wijnhuis ontdekt. Eigenlijk stond Forteto della Luja in Loazzolo al heel lang op het lijstje, maar we waren er nog niet aan toegekomen. Loazzolo is een prachtig wijngebied waar veel spumantes gemaakt worden, denk aan Borgo Maragliano. En ook de Moscato doet het heel goed in dit gebied. Forteto della Luja van wijnboer Giovanni Scaglione maakt naast een zoete Moscato (dessertwijn) ook een droge. Zij waren de eerste die een DOC kregen voor hun hun droge Moscato genaamd Pasucra. Daarnaast maken ze een verrukkelijke rode wijn, Le Grive, gemaakt van Barbera en Pinot Nero. Tevens is hun bedrijf gelieerd aan het WNF, vanwege de enorme biodiversiteit op hun terrein. Er komen meer dan 30 soorten orchideeën voor en ook het aantal vlinders en andere insecten is groot. Ze gebruiken dan ook geen bestrijdingsmiddelen en doen alles met de hand. Het gras wordt kortgehouden door paarden. Een bijzonder bedrijf dus en zeker een bezoek waard!

En zo sloten wij de maand september af. Op naar onze laatste maand seizoen, op naar oktober!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!