Casa Valle Erro open op 16 april!

Marzo pazzarello, zo noemen de Italianen de maand maart. “Maart roert zijn staart”. Ook in Piëmonte is maart een wisselvallige maand. Prachtig lenteweer wisselt zich af met regen of sneeuw. Maar niet dit jaar. Sinds 8 december heeft het niet meer gesneeuwd en het is 100 dagen achtereen droog geweest. Wij hebben het nog nooit zo droog gezien als dit jaar. En dat baart iedereen zorgen. De wijnboeren en landbouwers snakken naar regen. Gelukkig heeft het afgelopen nacht een beetje geregend en ook voor de komende dagen wordt er regen voorspeld. Komt het uiteindelijk toch goed.

Wat is er allemaal gebeurd in luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte in maart?

Maart is altijd een drukke maand. Want in april gaan we open. Het weer laat toe dat we veel buitenklussen kunnen doen. Vaak al in de korte broek! Al het snoeiwerk is dan ook afgemaakt deze maand. Nu alleen nog de plantjes in de bakken, maar dat komt in april. Want met Pasen begint ons seizoen.

Schilderen, dakgoten repareren, timmeren en elektra, JP kan alles!

JP heeft de overloopbak van onze infinity pool opnieuw geschilderd en er een nieuwe waterdichte coating op aangebracht. Hij heeft een stuk lekke dakgoot vervangen en een aantal nieuwe dak afvoeren gemaakt. Alles mooi in koper. Verder zijn alle luiken aan de oost- en noordzijde van het vaste huis opnieuw in de lak gezet. Onze poort bij ons zomerhuis (wij verhuizen altijd na het seizoen naar La Cantina en voor het seizoen naar Casa Bianca op eigen terrein) heeft eindelijk een codepaneel gekregen waardoor we er ook zonder afstandsbediening uit kunnen. Onze mooie oude kar die op het binnenterrein staat stond een beetje op instorten dus heeft JP er een nieuw dek op gemaakt van kastanje houten planken. Het frame was nog goed en nu kan de kar weer 100 jaar mee. En alle vogelhuisjes zijn weer schoongemaakt zodat we hopelijk dit jaar weer een aantal nestjes hebben.

In maart laten we ook altijd alle septictanks leeghalen, we hebben er 5! Gelukkig zit er een bedrijf heel dichtbij die dit werk voor ons doet. Dit jaar bleek 1 septictank niet helemaal meer te voldoen. Ook dat heeft JP weer opgelost. Die man kan toch ook echt alles!

Wat is er in de vakantieappartementen gebeurd bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

Uiteraard is er ook altijd binnenwerk.  We hebben een wasmachine geïnstalleerd in La Cascina waardoor nu al onze appartementen een eigen wasmachine hebben. Gemak voor onze gasten maar ook voor ons want op zaterdag wassen wij alle hoezen van de kussens van de loungesets en dat kan nu in het appartement zelf. Scheelt veel heen en weer geloop.

De vloeren van Il Gazebo en La Cascina zijn behandeld met dezelfde coating als de overloopbak van het zwembad. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Normaal zet ik de vloeren voor het seizoen altijd in de olie en de was. Dit is jaarlijks heel veel werk. Door nu de coating te gebruiken verwachten we dat we niet ieder jaar de vloeren hoeven te impregneren.

In ons buitenrestaurant is een nieuwe echte horeca vaatwasser geïnstalleerd. Een paar minuten en de vaat is schoon. Wat een gemak! Ook hebben we nieuwe pizzaborden gekocht. Prachtig zijn ze vind ik zelf. Mooie kleuren, blauw, grijs en wit. En zo hebben we voor iedere eetavond een ander servies.

Wijnproeverijen en een bezoek aan een hazelnotenboerderij

Maar er was ook voldoende tijd voor leuke uitjes, zoals wijnproeverijen en een bezoek aan een hazelnotenbedrijf. Weer mooie adresjes voor onze gasten om naar toe te gaan tijdens hun weekje Italië bij Casa Valle Erro. We waren voor de wijnproeverij bij Cascina Nuova in Castel Boglione, bij Avezza in Calamandrana en Roberto Ferraris in Agliano Terme. Weer heel veel lekkere wijnen ingekocht die onze gasten tijdens het seizoen kunnen proeven. De wijnkasten worden weer gevuld met topkwaliteit!

Het bezoek aan het hazelnotenboerderij vlakbij Cortemilia was een unieke ervaring. Na een rondleiding over het terrein en de fabriek konden we aanschuiven voor een pranzo met alleen maar hazelnoten gerechten. Antipasti met pittige hazelnoten en lardo, echte hazelnoten pasta, kaas met een crunch van hazelnoten en een dolce met alle varianten van hazelnoot die je kunt bedenken. Wat een genot!

Dat was maart, nu op naar april en dan gaat het seizoen echt van start. We zijn open vanaf 16 april, dus met Pasen. Ik heb nog een aantal mogelijkheden, zoals B&B Il Cucinotto en B&B La Cambusa.

Kom lekker genieten van al het goede van Piëmonte tijdens de Paasdagen en geniet op 1e Paasdag samen met ons van een echte Italiaanse Paaspranzo!

info@EenWeekjeItalie.nl

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!