Casa Valle Erro - Juli Update

Maanden en maanden kijken we uit naar de zomer, hebben we het erover, nog even dan zijn het weer van die heerlijke warme dagen en zwoele avonden. En dan is de eerste zomermaand alweer voorbij. De tijd lijkt wel steeds sneller te gaan.

Juli was een fantastische maand met heel mooi weer en hoge temperaturen. Het zwembad tikte de 30 graden aan en de hottub hoefde niet te worden opgestookt. De droogte hield aan en één keer op een maandagochtend hadden we helemaal geen water. Dit lag gelukkig niet aan de droogte maar aan een gesprongen leiding bij ons waterleidingbedrijf. Gelukkig hebben we een buffervat van 1000 liter met een pomp er op. Onze gasten hebben niets gemerkt. En ’s middags was de breuk gerepareerd.

Door het uitzonderlijk mooie weer waren de tomaten dit jaar al heel vroeg rijp. Al half juli maakte ik de eerste tomatensaus. Weer een mooie voorraad voor komende winter! De tomaten gebruik ik trouwens ook voor de sla met de BBQ. Kunnen onze gasten ook heerlijk meegenieten van tomaatjes uit Piëmonte. Ook de perzikenboom hangt ramvol. We hebben heerlijke citroenperziken. Deze perziken zijn wat lichter van kleur en ook het vlees is wit. Ze hebben een heerlijke frisse smaak, vandaar citroenperzikken. Regelmatig deel ik de perziken uit, want het zijn er gewoon veel te veel om allemaal zelf op te eten.

We zijn uiteraard ook weer regelmatig uiteten geweest. In juli stond onder andere de enoteca in Canelli op ons lijstje. Restaurant Casa Crippa is gelegen in een mooie wijnkelder met prachtige gewelven. Rondom je heen staan de mooiste Nizza’s en spumantes uit de buurt. Echt een aanrader, vooral in combinatie met een bezoek aan één van de 4 grote wijnhuizen van Canelli, te weten Coppo, Contratto, Bosca en Gancia. Bij alle 4 kan je een rondleiding krijgen met daaropvolgend een degustatie. Coppo is onze favoriet, de ondergrondse wijnkelders zijn prachtig en zeer de moeite waard om te bezoeken. Ze staan op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. En Coppo maakt uiteraard zeer goede wijn, zowel Barbera’s als spumantes.

Ook zijn we weer een keertje naar één van onze favoriete restaurants in Acqui Terme geweest, Parisio 1933. Nicolo is een op en top gastheer en het eten is verrukkelijk. Het restaurant is vorig jaar oktober opengegaan en zit altijd vol. Het is modern ingericht en er komen veel jonge mensen. Er heerst altijd een goede sfeer. We komen er graag en sturen ook onze gasten er graag naar toe.

En tot slot hebben we gegeten bij Osteria 46. Hier kan je lekker buiten eten in een grote tuin. Wij komen er graag in de zomer, het is het enige restaurant waar we buiten eten. De kaart is eenvoudig Piemontees, maar superlekker. En de eigenaar is een hele fijne gastheer. Hij spreekt ook heel goed Engels, dat is weer handig voor onze gasten.

Onze zondagmiddag pranzo is heilig alleen niet als Max moet rijden. Max is nog belangrijker en wat hebben we van hem genoten de afgelopen maand. Vooral de laatste wedstrijd in Boedapest was fenomenaal. We hebben met een grote ploeg gekeken in ons buitenrestaurant op het grote scherm.

Al met al was juli weer een maand om op terug te kijken met heerlijk weer en tevreden gasten. Hoeveel hebben er al wel niet door geboekt! Een grote waardering voor ons prachtige bedrijf. Grazie mille

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!