Casa valle erro - juli update 2023

Wat was het mooiste nieuws natuurlijk deze maand? Onze nieuwe pup Cleo! Wat een plezier brengt dit kleine monstertje toch weer met zich mee. Gebroken nachten, kapotte slippers, af en toe een plasje in huis, maar we kunnen alleen maar om haar lachen. Ze is grappig, lief, ondeugend en innemend. We houden nu al ontzettend veel van haar. Yopie gedoogt haar en weet nog niet helemaal hoe ze er mee om moet gaan. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat ook goed komt. Aan Cleo ligt het niet, ze doet haar uiterste best om vriendjes te worden. Met de katten gaat het ook goed, alleen Silvio wil nog wel eens wegrennen en dat is natuurlijk fantastisch. De andere 3, Mario, Mimi en Benito blijven gewoon zitten, dus dat is al geregeld. De nachten zijn kort, maar gelukkig niet meer gebroken. Ze wordt nu 1x wakker om 6.00 en dan ga ik er uit met haar en Yopie. Dan rennen ze samen door het weiland, geweldig om te zien en dan maakt het niet meer uit dat ik er zo vroeg uit moet.

Cleo is een Italiaanse herder, een Pastore delle Alpi Apuane. Dit is een officieel Italiaans ras en Cleo heeft dan ook een pedigree. De Alpi Apuane is een bergketen in Noord-Toscane. De honden worden daar gebruikt als schaaps- en geitenhoeder. Ze begeleiden de kudde bij het grazen en verplaatsen. Het zijn dus geen drijvers zoals Border Collies, maar ze kunnen wel einden lopen en zijn zeer behendig en lenig. Er wordt ook agility met ze gedaan. Daarnaast zijn ze heel sociaal tegenover mensen en andere dieren. Een ideale hond voor ons en de gasten van Casa Valle Erro!

Zomer truffel in juli bij Casa Valle Erro in Piemonte

Juli is het begin van de zomervakantie in België en Nederland en dus hadden we de hele maand gezinnen met kinderen. We waren een aantal weken zelfs met 20 man op het terrein, dat is echt maximale bezetting! En het bracht heel veel gezelligheid. De kinderen speelden met elkaar, de volwassenen lagen lekker lui aan het zwembad. De temperaturen waren heerlijk, steeds rond de 30 graden met af en toe een uitschieter naar 33, maar dat is heel normaal in juli. Doordat we af en toe een onweersbui hadden met een beetje regen was ook de eerste zomertruffel een feit. Wat een feest! Gianluca verzorgde weer prachtige Piemontese cena’s met op de antipasti of primi de zwarte zomertruffel. Wat hebben onze gasten hiervan genoten en wat zijn wij blij met onze topkok Gianluca en zijn vrouw Emanuela.

Veel pomodori in juli bij Casa Valle Erro in Piemonte

Hadden we vorig jaar weinig tomaten omdat het zo droog was, dit jaar is helemaal top! JP heeft in april 12 plantjes gezet en ze hangen helemaal vol met prachtige grote Cuore di Bue, Italiaanse vleestomaten. Tot nu toe heb ik al zo’n 25 potten tomatensaus gemaakt en er komt nog meer aan. Heerlijk voor komende winter!

Barbera party in Piëmonte

En we sloten juli af met een prachtig Barbera feest bij onze grote vriend Roberto Ferraris. Volgens ons de maakt hij de beste Barbera bij ons in de regio. We komen al 15 jaar bij Roberto en Laura over de vloer en zijn goede vrienden geworden. Eind juli gaven ze een feest omdat de Azienda (het bedrijf) 100 jaar bestaat. Uiteraard vloeide de wijn rijkelijk en was er muziek en farinata (een soort pannenkoek van kikkererwten en olijfolie, een echte Piemontese traktatie).

Al met al een heerlijke maand en dus op naar de volgende zomermaand, augustus.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!