Casa Valle Erro is klaar voor het seizoen….maar we moeten nog even wachten

Vanaf 3 april zouden we de eerste volle week draaien in Casa Valle Erro. Lekker met alle gasten aan de Paaspranzo. Het liep anders… Vervolgens zouden we 24 april onze deuren openen, het begin van de meivakantie. Ook dat liep anders…. De planning is nu 15 mei. En wij zijn er klaar voor!

Piemonte naar “zona arancione” vanaf 12 april

Vanaf maandag 12 april is Piëmonte weer oranje. Oranje betekent iets meer vrijheid voor wat betreft reizen tussen gemeenten en regio’s. Ik moet zeggen dat het voor ons niet zoveel uitmaakt. Wij gaan gewoon naar Acqui om boodschappen te doen. En halen ook menuutjes af bij onze favoriete restaurants. Maar het is heel belangrijk dat we weer oranje zijn omdat de volgende fase geel is en dan gaat de horeca weer open. Daar kijken we enorm naar uit.

Onze luxe vakantie resort Casa Valle Erro klaar maken voor het seizoen

Wat ons het meest zwaar valt in deze coronatijd is de onzekerheid. We weten gewoon niet wanneer alles weer “normaal” is en wanneer onze gasten kunnen komen. Daarom hebben wij voor onszelf een datum geprikt waarop alles klaar moet zijn. Op 1 mei moet alles operationeel zijn. Dus de tuin, de appartementen, ons buitenrestaurant, de sauna, de whirlpool en het zwembad. Het is niet zo dat we van vandaag op morgen kunnen starten. Er zijn zoveel werkzaamheden die moeten gebeuren voordat Casa Valle Erro is zoals jullie van ons gewend zijn.

Zwembad en Yoga paviljoen bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro

Onze infinity pool (7x12m) is op dit moment zo groen als gras. Het water blijft er altijd in en wordt in de loop van de tijd groen van de algengroei. We hebben ongeveer 2 weken nodig om het zwembad schoon te krijgen. Dit gaat met een chloor shock. Dit doodt de algen. Vervolgens moeten onze 2 pompen het zwembadwater filteren. Iedere dag wordt het zwembad schoner. Daarnaast borstelt JP de bodem en de wanden iedere dag. Ook deze dode algen komen op de vloer en worden weer afgevoerd met behulp van onze pompen. Na 2 weken is het zwembad weer helemaal schoon en klaar voor gebruik!

Natuurlijk moeten ook nog even alle zonnebedjes schoon worden gemaakt en op hun plaats worden gezet evenals de parasols. O ja, en de dode lavendel rondom het zwembad moet worden verwijderd en nieuwe moeten worden geplant. En het rieten dakje van het yoga paviljoen moet ook nog even worden teruggeplaatst. En de buitendouche ontkalkt en schoongemaakt. Maar dan is het dan ook echt klaar voor onze gasten!

Whirlpool/hottub bij vakantieappartementen Casa Valle Erro

JP heeft nogal wat werkzaamheden verricht aan de whirlpool. De verlichting in de tub is aangepast en rondom de whirlpool heeft hij extra verlichting aangelegd. Ook is de vlonder rondom prachtig afgewerkt. Komende week gaat het water erin en gaan we proefdraaien.

5 appartementen en 2 B&B kamers bij vakantiehuis Casa Valle Erro

Uiteraard worden alle luxe appartementen en B&B kamers van Casa Valle Erro tijdens het seizoen wekelijks grondig schoongemaakt door ons super schoonmaakteam Loredana, Simona, Tiziana en Tania. Maar voorafgaand aan het seizoen doen we altijd de “Grande Pulizia”, de grote schoonmaak. Dan gaat ieder appartement en beide B&B kamers, evenals de buitenkeuken en het buitenrestaurant, volledig op de schop. JP en ik hebben reeds alles weer geschilderd en de plafonds schoongemaakt. De meiden doen de rest. Alle gordijnen gaan eruit, alle tegels en vloeren worden super goed geboend en in de was gezet, alle afwasmachines gaan uit elkaar, filters van de afzuigkappen worden gereinigd, de Nespresso machines en fluitketels worden ontkalkt. We nemen hier bijna een week de tijd voor. Daarna is alles weer spic en span en kunnen de gasten komen.

Casa Valle Erro is klaar voor seizoen 2021

Op 1 mei zijn we klaar voor het seizoen 2021. Wij hebben er weer zoveel zin in! En voor wie nog een bijzonder plekje zoekt om lekker te relaxen, te eten en drinken, te genieten van het goede Italiaanse leven, er zijn nog een aantal mogelijkheden!

Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl of bel 0039-3348186432

Tot gauw!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!