Februari update Casa Valle Erro

De afgelopen 2 jaar konden we niet open met Pasen. Iedereen weet waarom. Maar 2022 is gelukkig anders! Onze openingsdatum is zaterdag 16 april. Een betere periode is er niet, de lente begint, de fruitbomen staan in bloei, de natuur ontwaakt en alles is prachtig frisgroen. En wat kan je allemaal als gast van Casa Valle Erro verwachten tijdens de Paas periode?

Colombo, het echte Italiaanse paasbrood of een echt paasontbijt c.q. brunch?

Het Italiaanse paasbrood heet Colombo. Het heeft namelijk de vorm van een vredesduif. Uiteraard ligt er in ieder appartement eentje klaar voor onze gasten. Mochten jullie uitgebreider willen ontbijten of brunchen dan verzorgen wij dat.

Paaspranzo, feestmaal op Eerste paasdag in Piëmonte

Voor de restaurants is Pasen echt de start van hun seizoen. Januari, februari en maart zijn vaak slappe maanden en vanaf Pasen hebben ook de Italianen weer zin om uit eten te gaan en er lekker op uit te trekken. Met Pasen wordt direct alles uit de kast gehaald. Het is na Kerst het belangrijkste familiefeest van het jaar. Uiteraard speelt de kerk ook een grote rol. ’s Ochtends gaat iedereen naar de mis en rond 13.00 zit iedereen tiptop in een restaurant.

Ik zorg ervoor dat onze gasten deze prachtige Italiaanse traditie mee kunnen maken door een echt Piemontees restaurant voor jullie te boeken en jullie te laten genieten van het echte Italiaanse familieleven. En uiteraard van de geweldige Italiaanse, lees Piemontese keuken!

Pasquetta, 2e Paasdag, een dag om door te brengen met vrienden en een BBQ!

2e Paasdag is in Italië bij uitstek een dag om lekker naar buiten te gaan en met vrienden te bbq-en. Al onze appartementen hebben een eigen BBQ en voor kolen en aanmaakblokjes is gezorgd. En mochten jullie een echt Piemontees bbq pakket wensen dan zorgen wij hier uiteraard voor.

Sauna, whirlpool, zwembad en massage

Ons zwembad is geopend vanaf Pasen. Maar wellicht nog een beetje te fris voor onze gasten. Daarom stoken we iedere dag de whirlpool op tot 38-40 graden zodat jullie lekker kunnen relaxen. De Finse sauna, gelegen in een oude wijnkelder, is uiteraard ook open. Eerst even in de sauna, daarna lekker bubbelen in de whirlpool en dan een koude dip in het zwembad! Als dat niet genieten is! En om het helemaal compleet te maken kan er ook nog een massage geboekt worden.

Wijn proeven of een antiekmarkt bezoeken?

De wijnproducenten komen ook uit hun winterslaap rondom Pasen. Wij verzorgen graag een wijndegustatie voor jullie. Liever, of ook, een antiekmarkt bezoeken? In Ovada is een hele grote antiekmarkt op 2e Paasdag.

Wandelen of fietsen?

Lekker wandelen of fietsen tijdens de Paasweek? In het appartement ligt een map met wandelroutes en op verzoek regelen wij elektrische fietsen die aan de Casa worden gebracht. Liever met een gids? Ook dat kan georganiseerd worden.

Genieten van een glas wijn of Spumante

In het appartement staan een fles Barbera en een fles Spumante van onze lokale wijnboer Marco Malfatto. Geniet hier lekker van op het privé terras van het appartement of bij de openhaard (La Stalla). En mocht 1 flesje niet genoeg zijn, kijk gerust even in onze wijnkoelkasten. Wij adviseren graag!

Dus waarom niet een weekje Italië tijdens Pasen bij Casa Valle Erro in Piëmonte?

Ik heb nog de volgende mogelijkheden:

Appartement La Cuccia (4/5 pers)

Appartement Il 1863 (2 pers)

Appartement La Stalla (2/4 pers)

Appartement Il Gazebo (2 pers)

Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl of bel 0039-3348186432

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!