Casa Valle Erro, een luxe vakantie resort met 5 prachtige appartementen en 2 B&B kamers

Toen wij in 2005 onze Giro d’ Italia begonnen op zoek naar een oude boerderij, wisten we al dat we luxe appartementen in combinatie met B&B kamers wilden maken. Hoe kwamen we op dit idee?

Op vakantie in Italië, keuze uit camping, glamping, luxe appartementen of B&B?

Zelf hebben we alleen in onze studenten jaren gekampeerd. Dat was nog in de tijd dat je veilig met z’n tweeën liftend naar Italië kon. Wat we ook gedaan hebben in 1990. 3 weken rondgetrokken, steeds een andere lift, van de kop van Noord-Holland naar noord Italië tot aan Elba aan toe. En dat deden we met rugzak en tent. Maar als we werden uitgenodigd om bij onze liftgevers te komen slapen, deden we dat graag. En we pakten ook af en toe een hotelletje of hostel. Kamperen was toch niet zo ons ding. Dus onze keuze om niet te gaan voor een camping of glamping is toen al gemaakt. De oude aan te schaffen wijnboerderij moest luxe appartementen en luxe B&B kamers gaan bevatten.

Giro d ’Italia in 2005 op zoek naar een oude wijnboerderij om luxe appartementen en B&B kamers te gaan bouwen

Na 1990 is ons leven een rollercoaster geweest. We zijn beide afgestudeerd in 1991 en hebben gewerkt voor de overheid (Ger) en voor het bedrijfsleven (JP). Al na een paar jaar besloten we dat we echt voor ons zelf wilden beginnen. We werden zelfstandig ondernemer zoals dat heet met een mooi woord. We hebben viswinkels en visrestaurants gehad, maar besloten in 2005 het roer om te gooien. We besloten te verhuizen naar het land waar we in 1990 verliefd op zijn geworden. We wisten nog niet naar welke regio, maar dat het een oude wijnboerderij zou moeten zijn die we samen gingen omtoveren tot een luxe vakantieresort, was wel direct duidelijk.

We stapten in het voorjaar van 2005 in een camper voor onze Giro d ’Italia. Van Alto Adige naar Piëmont, verder richting Umbrië en Toscane en de Marken. Tientallen boerderijen hebben we bekeken, maar 1 bleef steeds in onze gedachten. En dat was in Melazzo in Piëmont. JP zag direct voor zich hoe de indeling zou moeten worden. Kleinschalig maar luxe, 5 appartementen en 2 B&B kamers. Al tijdens de reis hebben we de boerderij gekocht. En toen hebben we ong. 2 weken op het terrein gestaan om onze plannen uit te werken. De boerderij werd officieel van ons in september 2005 en in de winter van 2006 zijn we verhuisd naar het land van onze dromen.

Waarom de combinatie van luxe appartementen en B&B kamers?

We wilden een luxe resort voor iedereen, dus voor koppels, voor jonge gezinnetjes en voor families. Iedereen is welkom bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro! Het ‘probleem’ hierbij is dat als je vakantieappartementen maakt voor 4 personen, deze leeg staan in het voor- en naseizoen. Want in het voor- en naseizoen heb je te maken met koppels, stelletjes met misschien een klein kindje en die hebben geen behoefte aan een appartement voor 4/5 personen. Daarentegen in de zomermaanden tijdens de zomervakantie zijn er juist veel families met kinderen die op zoek zijn naar een luxe appartement met meerdere slaapkamers. En zo kwamen we op het idee om de grote appartementen voor 4/5 personen te kunnen splitsen in een luxe 2-persoonsappartement en een B&B kamer. Dus in de maanden mei, juni, september en oktober worden de appartementen op een andere manier gebruikt en ingedeeld. Het bleek een schot in de roos. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van onze ruimte en kan iedereen genieten van alles wat Casa Valle Erro te bieden heeft!

Luxe B&B kamers met eigen balkon en buitentrap

Casa Valle Erro heeft dus naast 5 luxe vakantie appartementen, 2 luxe B&B kamers met balkon. Beide zijn via een eigen buitentrap te bereiken. Zo is de privacy van de gasten voor de B&B kamer en voor het aangrenzende appartement volledig gewaarborgd. De B&B kamers zijn voorzien van luxe sanitair, met stortdouche en één heeft ook met een vrijstaand ligbad. Op de kamer is een koelkastje aanwezig en uiteraard ook een tv met een gezellig zitje. Op het balkon staat een eettafel en één B&B kamer heeft ook een eigen bbq.

Luxe buitenkeuken en dagelijks uitgebreid ontbijt voor onze B&B gasten

Onze B&B gasten mogen gebruik maken van onze buitenkeuken waar ze zelf kunnen koken. Maar de meeste schuiven lekker aan bij onze 3 eetavonden, de grigliata op zaterdag, de pizza avond op dinsdag en de Piemontese avond op donderdag. De overige dagen wordt er meestal volop gebruik gemaakt van de vele uitstekende restaurants in de omgeving. En iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt verzorgd op het eigen balkon. Onze B&B gasten worden volledig in de watten gelegd. Uiteraard staan alle andere voorzieningen, zoals onze infinity pool, hottub en finse sauna ook ter beschikking van onze B&B gasten.

En zo heeft Casa Valle Erro voor iedereen de juiste accommodatie beschikbaar. Of je nu zoekt naar een luxe vakantie appartement met veel privacy of een prachtige luxe B&B kamer met iedere dag een uitgebreid ontbijt, luxe vakantieresort Casa Valle Erro biedt allebei!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!