Casa valle erro | April update

April is altijd een belangrijke maand, want ons seizoen begint in april. Wel aan het einde van april, nl. met de meivakantie maar het betekent natuurlijk dat we de laatste puntjes op de i moeten zetten en dus altijd veel werk hebben.

Ook april begon weer met mooi weer en dus dachten we, dan kunnen we nog wel even wat bomen weghalen. Langs ons weggetje staat een dode kersenboom die gevaarlijk voorover begon te hangen. En naast La Stalla staan 2 pijnbomen die ons al jaren een doorn in het oog zijn. Ze zijn te hoog, lelijk en geven heel veel vieze kleverige eikeltjes. Weg met die dingen! Zo gezegd zo gedaan. Een hoogwerker gehuurd en om met die bomen. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Bij La Stalla hebben we nu veel meer zonlicht en de gevaarlijke situatie aan de weg is voorbij.

Naast La Cantina en La Rocca is een eigen parkeerplaats. Heel handig natuurlijk, alleen was de parkeerplaats niet helemaal waterpas waardoor je eigenlijk de auto in en uitrolde. Dat is nu verleden tijd, JP heeft een prachtige parkeerplaats gemaakt met een muurtje van natuursteen en een trappetje naar de laadpaal voor de elektrische auto’s. En ik heb het grind erop geharkt. Pffff, was weer een hele klus, maar ziet er tiptop uit.

Begin april was het natuurlijk Pasen en dat wordt hier uitgebreid gevierd. 1e Paasdag was JP in Nederland voor een verjaardagsfeestje van zijn moeder, maar 2e Paasdag (Pasquetta) hebben we heerlijk samen een paas pranzo gedaan.

April is ook de maand van de grote schoonmaak op Casa Valle Erro. Alles wordt weer voorbereid voor het komende seizoen. De gehele buitenkeuken en het buitenrestaurant wordt van achter naar voren schoongemaakt. En ook alle appartementen worden super gereinigd door onze schoonmaakploeg Tiziana, Simona, Angela en Marina. Dit duurt 4 dagen in totaal. En dan glimt alles je weer tegemoet en zijn we klaar om onze gasten te ontvangen.

Op het laatste moment zijn er altijd nog mega veel kleinere klussen, zoals het vullen van de wijnkoelkasten met nieuwe en reeds bekende wijnen. Het zetten van de bedjes, tafeltjes en parasols rondom het zwembad. Het schilderen van een aantal muren in Il Gazebo. Het stapelen van alweer en kar met hout. Het repareren van een aantal houten eettafels. Het ophangen van rekjes voor onze spumante glazen en het planten van tomatenplantjes.

En toen was het moment daar dat we de bel konden luiden om onze eerste gasten van dit seizoen te mogen verwelkomen. 22 april reden de eerste auto’s het terrein van Casa Valle Erro op.

Seizoen 2023 is begonnen!

Kijk voor de laatste mogelijkheden op onze beschikbaarheidslijst:

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!