6 magische plekken en evenementen in piëmonte in de herfst

Ik blijf het herhalen, de herfst is de mooiste periode om Piëmonte te bezoeken. Niet alleen is de natuur betoverend, maar vooral het eten en drinken is in de maanden september en oktober spectaculair. Oktober staat bol van de culinaire evenementen. Er zijn talloze wijnfeesten, eetfestijnen en markten met heerlijke Piemontese producten.

Hieronder volgt onze Top 6 plus de data. Zo kunnen al onze gasten die al geboekt hebben zich verheugen op mooie evenementen in de buurt van Casa Valle Erro in Piëmonte.

Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba (vanaf zaterdag 8 oktober in Alba)

Vanaf 8 oktober begint de Internationale witte truffelmarkt in Alba. Alba staat vanaf dit weekend tot 4 december in het teken van de witte truffel. Er zijn tal van culinaire evenementen. Een bezoek aan Alba in oktober mag niet overgeslagen worden. Voor de witte truffelmarkt moeten wel kaartjes gekocht worden. Dit kan via de site www.fieradeltartufo.org Hier vind je ook het hele programma per week. Op zondag 9 oktober vindt de Palio degli Asini plaats. Een race op de rug van een ezel! Ook hier moeten vooraf kaartjes voor worden gekocht. Zondag 16 oktober vindt van 10.00 tot 19.00 het Baccanale dei Borghi plaats. Waan je in de Middeleeuwen en beleef Alba zoals het toen was. De witte truffelmarkt van Alba vindt het gehele weekend plaats tot en met het weekend van 4 december.

Witte Truffel zoeken in Alice Bel Colle (heel oktober op vrijdag, zaterdag en zondag)

Ristorante Vallerana in Alice Bel Colle organiseert op vrijdag, zaterdag en zondag een truffeljacht met aansluitend een pranzo. De pranzo bestaat uit 4 gerechten met witte truffel. Kosten zijn € 120 pp. Een belevenis die je alleen hebt in Piemonte.

Kastanje en crostate in Castelletto d’Erro (zondag 16 oktober)

Voor een echt dorpsfeest moet je zondag 16 oktober vanaf 15.00 in Castelletto d’Erro zijn. Het dorp ligt een kwartiertje bij Casa Valle Erro vandaan. Het feest staat in het teken van kastanjes en crostate, dit is een soort zandgebak met confiture. Een mooi feest voor na de pranzo!

Il Nizza é (zondag 23 oktober en maandag 24 oktober in Nizza Monferrato)

In dit weekend vindt er een groot wijnevenement plaats in de Enoteca van Nizza Monferrato (Palazzo Crova) Tientallen Nizza producenten prijzen hun beste Barbera aan. Uiteraard kan er geproefd en gegeten worden. Een must voor alle Barbera liefhebbers!

Wandeltocht tussen de wijnvelden van Tenuta Il Cascinone (zondag 23 oktober in Castel Boglione)

Araldica, één van de grootste wijnhuizen bij ons in de nabije omgeving, organiseert op zondag 23 oktober een wandeling tussen de wijnvelden van één van hun cantina’s, Il Cascinone. Er is een makkelijk parcours van 3,4km en een moeilijk van 8,9km. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 15 en dat geld gaat naar onderzoek naar taaislijmziekte. Na afloop wordt er wijn van Araldica geschonken uiteraard met lekkere hapjes.

Antiekmarkten

Voor degene die iets anders willen dan eten en drinken, er zijn in oktober ook diverse antiekmarkten in de buurt.

Zondag 16 oktober: Antiekmarkt in Nizza Monferrato

Zondag 23 oktober: Antiekmarkt in Acqui Terme

 

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!