15 jaar luxe vakantieresort Casa Valle Erro dus grote noviteiten voor onze gasten!

Dit jaar draaien wij ons 15e seizoen. Toen wij hier in 2006 aankwamen hadden we dit nooit kunnen bedenken. In eerste instantie dachten we voor een jaartje hier te blijven en dan te bekijken of dit echt was wat we wilden. Een nieuw avontuur in een nieuw land en een oude boerderij om op te knappen. Algauw bleek dat onze beslissing om te verhuizen naar Italië een schot in de roos was. We voelden ons hier gelijk thuis en dat eerste jaar was zo voorbij. We hebben het er eigenlijk ook nooit meer over gehad om terug te gaan naar Nederland. In de 3,5 jaar die op het eerste jaar volgden hebben we keihard gewerkt om van onze oude wijnboerderij een luxe vakantieresort te maken. Na 4,5 verbouwen stonden er 3 appartementen en lag er een zwembad. We konden open! 3 juli 2010 ontvingen wij onze eerste gasten.

Seizoen 15 bij luxe vakantieresort Casa Valle Erro in Piëmonte

En nu komen er alweer 15 jaar jaarlijks vele gasten genieten van alle luxe die we bieden. Er is in de loop van de jaren heel veel veranderd. Zo zijn er nog 2 appartementen bijgebouwd, er is een whirlpool geplaatst, er is een sauna bijgekomen in een oude wijnkelder en het laatste hele grote project was het realiseren van ons prachtige buitenrestaurant. Maar ook deze winter en dit voorjaar hebben we weer keihard gewerkt om het niveau hoog te houden. Want dat is wat we beogen, een luxe vakantieparadijs waar alles klopt en iedereen zich thuis voelt. En dus hebben we extra uitgepakt dit jaar, ons 15e seizoen!

Winterproject 2023/2024 bij Casa Valle Erro in Piëmonte

In de winter van 2022 hebben we de vlonder rondom het zwembad vervangen. De vorige vlonder was van kastanje hout en echt aan vervanging toe. We hebben een prachtige partij tropisch hardhout op de kop getikt in Nederland. Na alle enthousiaste reacties van onze gasten bedachten we dat er eigenlijk nog wel wat terrassen aan vervanging toe waren. Dus een nieuw project zag het licht. Nieuwe terrassen creeeren rondom La Cantina, La Cuccia en La Stalla. Tja en als je daar dan toch mee bezig bent dan kan je ook direct wel de zeer gewenste portico aan de oostzijde van La Cantina/La Rocca maken. En wat begon als relatief klein project groeide uit tot iets groots. Want als je dan allemaal nieuwe terrassen maakt dan moeten daar eigenlijk ook nieuwe tuinmeubelen op. Zoals gezegd gaan wij ons 15e seizoen in en ook de tuinmeubelen staan er natuurlijk al 15 jaar. Er begint toch een beetje slijtage op te treden en ook vallen ze eigenlijk niet meer in het huidige ‘mode’ beeld. Hout is helemaal in. Dus ook project tuinmeubelen begon.

Nieuwe terrassen bij luxe appartementen La Cantina, La Rocca, La Cuccia, Il 1863 en La Stalla

Eind oktober arriveerde het hout en in november begon het afgraven van de ‘oude’ terrassen bij La Cantina, La Cuccia en La Stalla. Wat een grond heeft JP verzet, en allemaal met de hand. Vervolgens zijn er betonmatten geplaatst en daarna hebben we begin december een pompwagen laten komen om het beton te storten. Het beton moest 6 weken uitharden, dus het project werd half januari vervolgd. Na het maken van een houten profiel konden de planken erop. In bijna 5 weken heeft JP 3 prachtige terrassen gemaakt. Hij heeft 5500 gaatjes geboord en 5500 schroeven erin gedraaid. Wat een werk, maar wat een resultaat!

Nieuwe tuinmeubelen voor al onze luxe vakantieappartementen

Voorjaar 2023 is JP begonnen met het ontwerpen van eigen tuinmeubelen. Na veel research, met name in Nederland, had hij een plan. De meubelen moesten worden gemaakt in Indonesië. Hij vond een meubelmaker en liet 6 sets maken. Dit was een enorm avontuur want je kan natuurlijk niet even langs om te kijken of het allemaal wel goed gaat. Via de app en filmpjes werden we op de hoogte gehouden. Ergens in november waren de meubels klaar en konden ze worden verzonden. Ze gingen in december in een container op een enorm vrachtschip van 368 meter lang, de Al Mashrab, van Indonesië naar Genua. De meubels zouden de eerste week van januari aankomen maar het conflict op de Rode Zee gooide roet in het eten. Het vrachtschip kon niet door het Suezkanaal en moest om Afrika heen. Dus duurde de reis 3 weken langer. Dagelijks keken we op Vesselfinder waar het schip was. Zo spannend. Maar uiteindelijk was het schip in Genua en konden de meubels worden ingeklaard. Ook dit ging niet in 1x goed, maar 3 dagen later was de container op een vrachtwagen in Cartosio. Eind goed al goed. Het was echt een heel avontuur maar we hadden ook dit niet willen missen. De meubels zijn van gebleekt teakhout en echt prachtig. De kussens zijn heel dik en hebben een mooie grijstint. Het oogt veel moderner maar mixt ook goed met het authentieke op de Casa. Wij zijn er heel blij mee en hopen onze gasten ook hiermee weer te verwennen.

Seizoen 15 kan wat ons betreft beginnen!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!