THE MAKING OFF

MEI 2009

Datum: Zondag 3 Mei 2009 
foto
Vandaag had JP spectaculair bezoek, aangedragen [letterlijk] door onze geintergreerde kat Okje! Ok had de slang in zijn bek en die hield zich dood. Totdat Ok hem los liet! Toen bleek ie toch nog te leven en begon zelfs Ok aan te vallen. JP heeft hem in mootjes gehakt. Tja, slangen, daar houden we niet zo van. Hopelijk maakt Okje er geen gewoonte van.

Datum: Zondag 3 Mei 2009 
foto
Jullie zullen misschien onze verhaaltjes hebben gemist, maar dat komt omdat JP de afgelopen week in Nederland is geweest. We hebben lekker samen Koninginnedag gevierd met vele vrienden. Het waren prachtige dagen met veel zonneschijn. We hebben heerlijk gevaren in de grachten en ontzettend veel lol gehad. Zaterdag is JP weer vertrokken richting Piemonte. Auto vol met keukens en kar vol met baden!

Meneer Ferri heeft doorgewerkt, zie het resultaat in appartement La Cuccia. De bogen zijn gestuct, het plafond blijft origineel met oude bakstenen. En de kopse kant houden we in natuursteen. Door het stucen wordt de kamer lichter. Tevens hebben we een extra raam gemaakt aan de noordzijde waardoor er meer licht de kamer in komt.

Zoals jullie zien staat de betonmolen binnen. Het is zeer slecht weer geweest in Piemonte. Heel veel regen en zelfs overstromingen in Alessandria. Tja, JP weet wel wanneer hij naar Nederland moet komen!

Datum: Maandag 4 Mei 2009 
foto
Er zijn van die dagen dat 1 + 1 meer dan 2 is. Na een week Nederland aan de slag. De turbo ging er vandaag op, want zie op de foto, in 1 dag een nieuwe fundering! Een nieuwe fundering? waarom zul je denken was die slecht of zo? Nee dat is niet de reden. De ruimte waarover we al eerder schreven was een oude opslagruimte. Je kon er nauwelijks in staan. In het plan wordt het een leef-keuken. Volgens de bouwvoorschriften moet je dan een minimale hoogte van 270 cm hebben. Dus graven we ruim een meter naar beneden, zetten het pand op betonnen poten en funderen de muur van binnen en buiten. Op de foto van gisteren kun je zien dat binnen de fundering er al is, het onderste deel van de muur, dit wordt gestuct. Buiten wordt alles in natuursteen. Op de foto lijkt het alsof de buitenmuur zweeft maar deze staat op een aantal betonnen poten die we als eerste onder de muur hebben gezet. Kunt u het nog volgen, hoe dan ook het ging als een speer vandaag!

Datum: Dinsdag 5 Mei 2009 
foto
Pffffff, de muur zweeft niet meer….

Datum: Woensdag 6 Mei 2009 
foto
S’morgens koffie drinken in de ochtendzon op een bankje natuurlijk in natuursteen. Dit wordt het terras aan de achterkant van appartement La Cuccia. Met uitzicht op het zwembad!

Datum: Vrijdag 8 Mei 2009 
foto
Na een hele strenge winter neem je geen risico meer of je het wel warm zult krijgen. Dus zo veel mogelijk buizen in de vloer. JP had wel de blaren op zijn handen omdat hij de buizen nu alleen moest leggen. Normaal heeft ie mij daarvoor. Hij rolt af en ik leg ze tussen de noppen. Tja, af en toe mist ie me toch wel een beetje!

Datum: Zondag 10 Mei 2009 
foto
Zondag, de rust-dag… bed afhalen, wassen, stofzuigen, was ophangen, eten klaar maken, formule 1 kijken, was van de lijn, bed opmaken, chinees, [meegenomen uit Nederland] uit de vriezer en in de magnetron en dan… studio sport kijken. Maar waarom? AZ is al lang en breed kampioen!!!!! Lekker buiten zitten en een vuurtje maken met een koud biertje, prettig weekend!

Datum: Maandag 11 Mei 2009 
foto
Eigenlijk zonde al die mooie vloerverwarmingsbuizen onder het cement. De vloer zit erin, nu de tegels nog.

Datum: Dinsdag 12 Mei 2009 
foto
Volgende slaapkamer vloerverwarming gelegd. Wat moet dat lekker zijn in de winter op het toilet met warme voeten!

Datum: Woensdag 13 Mei 2009 
foto
Dekvloer erover en weg zijn de verwarmingsbuizen.

Datum: Dinsdag 19 Mei 2009 
foto
Terug uit Nederland, douche no3 is bijna klaar. En weet je wat…. de hoekvoeg is vrij gelaten [voor de vaste lezers] deze kan dus zonder problemen ge-kit worden.

Datum: Woensdag 20 Mei 2009 
foto
Vandaag gewerkt aan de muur in slaapkamer no 4, deze blijft in natuursteen. Voegen uithakken, baksteen verwijderen en natuursteen schoonborstelen. Meneer Ferri heeft in deze kamer de douche getegeld. Prachtig in travertin.

Wat is het verschil tussen oude troep en rustieke details…..
een paar uur slijpen, schuren, hakken, stof in je ogen, oren, neus enz en een berg puin. Na ongeveer 2 uur, zie foto, was een oude ‘rotte’ eiken balk van zo’n 200 jaar weer in z’n oude glorie hersteld.

Op Hemelvaart wordt gewoon gewerk in Italie, is dus geen vrije dag. Morgen gaan we beginnen aan het voegen van de muur en de tegels in de douche bij zo’n 28 graden en een strak blauwe lucht.