THE MAKING OFF

JUNI 2009

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
Vorige week heeft meneer Ferri de laatste douche betegeld op de bovenverdieping. Deze douche hoort bij het appartement La Cuccia. Dit betekent hondenmand. We hebben het appartement zo genoemd omdat de honden altijd beneden in dit appartement hebben geslapen.

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
JP heeft de vloerverwarming afgemaakt op de benedenverdieping en is begonnen om Gerda’s Casa (wat officieel La Stalla gaat heten, het is tenslotte een stal geweest) helemaal leeg te halen. Hij heeft altijd gezegd dat ze voor juni aan dit appartement zouden beginnen. Ik ben altijd een beetje sceptisch dus ik moest dat nog maar zien. Hij heeft het toch voor elkaar, het was nog geen juni! (maar wel bijna)

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
Dat La Stalla daadwerkelijk een stal is geweest kan je hier wel mooi zien. Wat een puinhoop hé. Ook hier moet de vloer uitgegraven worden, alle sponningen voor de kozijnen rechtgemaakt worden en al het natuursteen gevoegd worden. Er komt een luxe badkamer op de bovenverdieping en een woonkeuken op de benedenverdieping. Geloven jullie het niet? Blijf ons dan maar volgen. Over 2 maanden is het een volledig appartement!

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
Wat voor ons ook heel belangrijk is, is dat er op een verantwoorde manier gebouwd wordt. Alle gebouwen moeten aan de bouweisen voldoen en volledig veilig zijn. Daarom hebben wij overal een “cordolo” in de dakrand aangebracht. Een binnen- en een buitenmuur met daartussen betonijzer, gevuld met cement. Zo hou je alle muren bij elkaar. Aardbeving bestendig noemen we dat. De muren van La Stalla zijn niet in verband gebouwd. Daarom hebben we ook hier een “cordolo” aangebracht. Tevens hebben JP en meneer Ferri een spandraad gemaakt tussen de linker en rechtermuur. Op de foto zie je hoe dat er uit ziet. Gerda’s Casa (oh nee, La Stalla) is nu oerdegelijk en oersterk.

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
Inmiddels is meneer Ferri weer bezig met zijn grote hobby, namelijk natuursteen zetten. In de noordmuur van La Stalla zat een groot gat. We zouden hier een raam van kunnen maken, maar aan de voorzijde hebben we al enorme ramen. Meneer Ferri heeft het inmiddels dichtgezet met natuursteen en tevens een nieuwe travi boven het benedenraam gemaakt. En dat allemaal bij een temperatuur van meer dan 35 graden. Wat een bikkel hé!

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
JP is tevens begonnen met zijn grote hobby, namelijk op de kraan zitten en ruimtes uitgraven. Hij was zo enthousiast dat hij er helemaal geen erg in had dat het te warm was. Met als gevolg een zonnesteek. Vorige week dinsdag belde hij dat hij zo ziek was dat ie er beroerd van was. Natuurlijk waren er geen asperientjes in huis dus heb ik zuster Silvia gebeld die de volgende dag paracetamol heeft gebracht. Maar jullie raden het al, inmiddels zat JP alweer op zijn kraan!

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
En inmiddels is de dekvloer ook al gestort in La Cuccia. Laat de koude winters maar komen.

Datum: Dinsdag 2 Juni 2009 
foto
De huidige status van La Stalla.

Datum: Donderdag 4 Juni 2009 
foto
Het gat voor de septictank

Datum: Zondag 7 Juni 2009 
foto
Na het uitgraven van La Salla heb je een enorme berg grond en stenen[ongeveer 30 m3]. Met de Carraro en de kraan wassen we dit varkentje! Mooi klusje voor de komende dagen. En of je nu op een tractor zit of niet, aan het einde van de dag ben je evengoed steen kapot. En Evi ook, want die moet iedere keer mee rennen naar achter om de kar te legen. Er wordt heel goed geslapen in Melazzo!

Datum: Donderdag 11 Juni 2009 
foto
Inmiddels is JP weer naar zijn goede vriend Roberto in Sassello geweest om prachtig hout. En dat wordt dan direct door meneer Ferri geplaatst als travi in La Stalla. In dit geval boven de toekomstige voordeur.

Datum: Donderdag 11 Juni 2009 
foto
Naast La Stalla was een plek voor de mesthoop. (logisch toch, een mesthoop naast een stal!) Wij hebben bedacht dat dit een mooie plek is voor een beschut terrasje. Er staan 3 bomen dus vooral in de zomer is dit een heerlijke koele plek. Het is reeds een betonnen bak, dus als je dit bekleed met natuursteen (wat anders) heb je een prachtig terras. Helaas stonden hier zo’n 600 oude palen die waren gebruikt in de wijngaard. Die moesten eerst weer op een andere plaats gebracht worden. Tja, zo blijf je lekker bezig!
Daarna heeft JP een fundering gestort en betonijzer geplaatst. Nu kan het natuursteen er tegenaan geplaatst worden. En als je dan denkt dat er ongeveer 1,5 kuub beton nodig is blijkt dat natuurlijk 3 te zijn. Ach ja, eigenlijk verandert er helemaal niks.
Op de foto zie je ook de septictank die vorige week is geplaatst.

Datum: Donderdag 11 Juni 2009 
foto
Vorige week heeft JP oude vloertegels gekocht bij Dino Campi. Dino is onze vaste oude materialen leverancier. Het enige nadeel van Dino is, dat ie te duur is. Maar ook hier laat de economische crisis zich gelden. Nadat JP tig keer heeft gezegd niet meer dan € 25 per m2 te willen betalen bleek Dino bereid hier aan mee te werken. En nu hebben we prachtige oude terracotta tegels voor een hele goede prijs. Vandaag is meneer Ferri begonnen met het leggen. JP had gezegd dat het een visgraat moest worden, maar nadat ie na een aantal uren kwam kijken bleek meneer Ferri een diagonaal mooier te vinden!

Datum: Dinsdag 16 Juni 2009 
foto
Tja, het was weer een weekendje Amsterdam voor JP. Jullie zullen wel denken, hij is vaker in Nederland dan in Italie. Niks is minder waar, die 14 dagen duren voor ons altijd heel erg lang. Gelukkig hadden we dit weekend heerlijk weer, dus we hebben genoten van het buitenleven, lekker gebbq-ed en verder weinig gedaan. (Nou ja, veel slapen enzo…..)
In Italie wordt gewoon doorgewerkt door meneer Ferri. Hij tegelt de hele bovenverdieping. En als ik eerlijk moet zijn, het wordt prachtig!

Datum: Dinsdag 16 Juni 2009 
foto
Weer even tijd voor een roddel. Zoals de trouwe lezers weten, hebben wij een conflict met onze naaste buren. Zij eisen een stukje grond op van ons. Zij vinden dat de erfgrens niet juist is. Wij hebben ons hierover eerst erg druk gemaakt en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat dat het niet waard is. Dus wachten we af. Zij zeiden een nieuw hek te gaan zetten. JP heeft meerdere malen gezegd dat hij het hek er weer uit zou slopen. (doen we natuurlijk niet, maar je wordt af en toe zo zat van die lui). En wat gebeurt er nu… iedere keer als JP naar Nederland is hebben ze een stukje gemaaid of een paal gezet. Het is toch te kinderachtig voor woorden. Vanavond is JP thuisgekomen, waarschijnlijk is het hek klaar!

Datum: Dinsdag 16 Juni 2009 
foto
La Stalla begint steeds meer vormen aan te nemen. Boven krijgen we 2 enorme ramen. Beneden tuindeuren met glas en 2 ramen. Dit was ook een groot gat, maar nu heeft meneer Ferri er een pilaar tussen gezet aan de binnen en buitenkant. Uiteraard van natuursteen.

Datum: Dinsdag 16 Juni 2009 
foto
En dan natuurlijk nog een allerlaatst verhaaltje, anders zou ik mijn mannetje te kort doen. De afgelopen week heeft ie alle riolering al aangelegd en aangesloten op de septic tank. Deze week volgt de elektra en dan kan aan het einde van de week SEP komen om de vloer te storten. En dan….dan begint La Stalla al echt een appartement te worden!

Datum: Donderdag 18 Juni 2009 
foto
Bouwvakker birds…

Datum: Donderdag 18 Juni 2009 
foto
Technische installatie la stalla

Datum: Donderdag 18 Juni 2009 
foto
Ook de trap in de tegels

Datum: Maandag 22 Juni 2009 
foto
1, geen vloer

Datum: Maandag 22 Juni 2009 
foto
2, dan 45 minuten een grote beton wagen en dan…

Datum: Maandag 22 Juni 2009 
foto
3, heb je een prachtige betonnen vloer in minder dan een uur

Datum: Woensdag 24 Juni 2009 
foto
Iedere keer foto’s van weer een nieuw stukje klaar, en daar is het ook weer afgekomen… Om een juist beeld te krijgen dat niet alles bijna af is is hier een foto van de onaagetaste portico met pizzaoven.

Datum: Woensdag 24 Juni 2009 
foto
O ja en deze schuur moet ook nog…

Datum: Woensdag 24 Juni 2009 
foto
Vandaag is het tegelzetten in de keuken van appartement 2 (La Cuccia)klaar gekomen. Ook de drempels in natuursteen zijn klaar. Meneer Ferri gaat morgen verder in La Stalla met het zetten van binnenmuren in gasbeton. En wij gaan naar de TT in Assen, verschil moet er zijn. Tot na het weekend.