Nationale feestdagen in italië, vrije dagen!

Van alle landen in Europa heeft Finland het meeste vrije dagen (15), gevolgd door Griekenland en Spanje (12). Maar Italië doet het ook niet slecht met 11 vrije dagen. Leuk feitje, Nederland heeft de minste nationale vrije feestdagen. Namelijk maar 8!

De nationale feestdagen in Italië zijn:

8 december, een nationale vrije dag!

Vorige week dinsdag was het dus Immacolata Concezione oftewel Maria Onbevlekte Ontvangenis. In de volksmond Festa della Madonna geheten.

Volgens Wikipedia is de Onbevlekte Ontvangenis van Maria een dogma van de Katholieke Kerk dat stelt dat Maria verwekt werd en ter wereld kwam zonder met de erfzonde te zijn bevlekt. Deze bijzondere status van Maria wordt met een hoogfeest gevierd op 8 december, negen maanden voor het feest van de geboorte van Maria op 8 september.

In de praktijk betekent dit in Italië dat er overal mensen samenkomen in de kerk. In het zuiden zijn er vele processies. De eerste kerstmarkten beginnen. Het wordt gezien als het begin van alle feestelijke activiteiten rondom Kerst.

Is het in Nederland meestal de gewoonte om na Sinterklaas de kerstboom in huis te halen en alles in kerstsfeer te veranderen, hier in Italië is dat na 8 december.

Wat betekent nationale feestdag Immacolata Concezione voor Casa Valle Erro in Piemonte?

Dus ook in Casa Valle Erro zijn we begonnen met het versieren van de appartementen met kerstbomen en lichtjes. Het terrein wordt ook onderhanden genomen maar dat moeten we nog even uitstellen in verband met hevige sneeuwval op de feestdag 8 december.

Vanaf nu staat alles in het teken van Kerst. Wat gaan we eten? Waar gaan we onze inkopen doen? Welke markten gaan we af? Welke restaurants gaan we de komende tijd bezoeken? Wellicht nog een wijnproeverij? Tja, zware tijden breken aan.

Vanaf 20 december hebben we weer gasten, heerlijk vooruitzicht. Met hen gaan we op stap, lekker eten en drinken in de mooiste tijd van het jaar!

Boekingen voor 2022 bij Casa Valle Erro in Piëmonte

We hebben helaas geen beschikbaarheid meer dit jaar met Kerst en Oud en Nieuw, maar het nieuwe seizoen komt eraan. In april en mei heb ik nog diverse mogelijkheden. Kijk in ons lijstje en mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

Iedereen alvast hele fijne voorbereidingen voor de Kerstdagen!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!