Wat gebeurde er allemaal in november in Casa Valle Erro in Piëmonte?

Piemontesi zeggen vaak “il tempo vola”, de tijd vliegt. En hebben ze toch gelijk! Het is ongelofelijk maar de laatste gasten zijn een maand geleden al vertrokken. En die maand is nu alweer voorbij.

Normaal gesproken bouwen we altijd in de maanden november, december (behalve 14 dagen rondom Kerst en Oud en Nieuw) januari, februari en maart. De wintermaanden zijn de afgelopen jaren gebruikt voor het maken van 2 nieuwe appartementen, Il Gazebo en La Cascina, voor het maken van een Finse sauna in een oude wijnkelder, voor het vervangen van de hottub in een prachtige grote whirlpool, voor het maken van ons yogapaviljoen, voor het vergroten van onze parkeerplaats en het plaatsen van onze toegangspoorten, voor het betegelen met mozaïek van ons prachtige zwembad, voor het maken van ons superfijne buitenrestaurant etc. etc.

En dan heb ik het nog niet over de gewone reguliere klussen, zoals schilderen, onderhouden van de tuin, schoonmaken, veranderingen in de appartementen waardoor ze nog iets luxer worden etc. Nee vervelen doen wij ons nooit in de winterperiode. En tussendoor zijn we uiteraard ook nog open met Kerst en Oud en Nieuw. Dit vergt ook veel voorbereiding want alle appartementen krijgen een echte kerstboom en overal worden lichtjes opgehangen. En onder de boom liggen uiteraard kadootjes!

Maar dit jaar zou het anders zijn. We hadden geen grote verbouwingsplannen (na 12 jaar toch een beetje vreemd) en we zouden lekker uitrusten zodat we fris en fruitig aan Kerst en Oud en Nieuw zouden kunnen beginnen. Het liep toch weer iets anders. Er diende zich een projectje aan in Amsterdam met als gevolg dat JP 3 weken in ons koude kikkerlandje is geweest. Eind november was hij weer terug en nu kunnen we het eindelijk een beetje rustig aan doen. Want over nog maar 20 dagen komen de eerste gasten alweer door de poort!

De jacht naar kerstbomen..

November betekent ook altijd op jacht naar kerstbomen. Ik hoor jullie denken, wat kan er nou moeilijk zijn aan het vinden van een kerstboom? Nou dat is hier in Italië echt heel moeilijk. Kunstkerstbomen kan je overal krijgen maar dat wil Ger natuurlijk weer niet. Er is maar 1 kerstboom en dat is een echte. En echte zijn er ook wel (je moet echter wel heel goed zoeken) maar ze kosten echt een godsvermogen. Tussen de 30 en 40 euro voor een ieniemienie boompje is heel normaal. Nou dat vindt Ger dan weer een beetje te gortig dus raken wij ieder jaar eind november naar de Ikea in Genova om kerstbomen. Hier kosten ze € 15 per stuk en als je op tijd bent dan heb je echt hele mooie kerstbomen. Ik heb er natuurlijk nogal wat nodig, 5 stuks en dat is altijd een hilarisch moment. Je moet ze eerst afrekenen bij de kassa. Dan zeg ik, vorrei anche 5 alberi di natale veri. Dan krijgt de caissière bijna een flauwte en denkt ze dat ze me verkeerd heeft verstaan. Daarna mag je ze buiten uitzoeken. Je moet je bonnetje uiteraard inleveren bij een vriendelijke meneer die de boom bij je in de auto doet (niet dus). Ook die denkt dat het een foutje is. Blijft leuk dit.

En dan moeten de bomen in potten, netje eraf, op een tafeltje in het appartement om versierd te worden. Ik doe 1 appartement per dag en aan het einde van de week is alles klaar. Veel werk maar het eindresultaat mag er zijn. En als dan het terrein ook nog versierd is met lichtjes dan is het hier Kerst!

Boeken bij bijzonder plekje Casa Valle Erro in Piemonte met kerst en/of oud op nieuw!

We zijn al volgeboekt met Kerst en Oud en Nieuw, dus wellicht zien we elkaar in 2022 tijdens deze fijne feestdagen!

Voor boekingen in andere jaargetijden bij bijzonder plekje Casa Valle Erro, zoals de prachtige april en meimaand mail naar info@EenWeekjeItalie.nl

Jullie zijn ook in 2022 weer van harte welkom!

Benieuw naar onze mogelijkheden? Klik op onderstaande button!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!