Het verhaal achter 'La Cantina'

In 2005 vonden wij onze droomboerderij in het zuiden van Piemonte aan de rivier de Erro. De oude boerderij voldeed aan alles wat op ons wensenlijstje stond. Het oude gedeelte was volledig van natuursteen, het pand stond vlakbij water, er lag niet teveel grond er omheen (2 hectare) en het gehele pand was niet te groot want we wilden de verbouwing de eerste jaren samen gaan doen zonder aannemer.

Van bouwval tot luxe resort met 5 vakantieappartementen in Piemonte, Casa Valle Erro

Vol goede moed begonnen we aan de verbouwing. Iedere dag werkten we van 8.00 tot 19.00 en zondag namen we vrij. Het oude gedeelte hebben we als eerste onderhanden genomen. Het oude gedeelte, nu luxe vakantieappartement La Cantina, is gebouwd in de middeleeuwen. Er zitten nog schietgaten in de wijnkelder, die nu verbouwd is tot woonkamer. Deze kleine raampjes waardoor de vijand kon worden beschoten zijn uiteraard prachtige details die we allemaal hebben bewaard en gerestaureerd.

Van uitgraven van de wijnkelders tot een luxe woonkeuken

Om te voldoen aan de wooneisen (hoogte 2,70m), moesten we alle oude wijnkelders uitgraven. Dit deden we met pikhouweel en schep, echt waar! JP scheppen en ik de kruiwagens naar buiten brengen. Zo kwamen we ook weer aan ons bouwmateriaal want de grond zat vol met prachtig natuursteen dat we zo weer konden gebruiken.

Na het uitgraven hebben we al het leidingwerk gedaan. Gas, water, elektra, afvoeren. Er leek geen einde aan te komen. Maar na 1,5 jaar was de ruimte waar we nu onze luxe woonkeuken hebben, dan eindelijk klaar. Wat een overwinning! En dit was nog maar appartement 1, er moesten er nog 2 gemaakt worden plus een zwembad voordat we gasten zouden kunnen ontvangen. Maar onze planning voor dit project was 5 jaar, dus we hadden nog 3,5 jaar.

Nieuw dak en het creeren van luxe slaapkamers met badkamers en suite

In 2008 zijn we met het vervangen van het dak begonnen. Toen hebben we er een aannemer bijgehaald. Franco en Mauri werden onze steun en toeverlaat want het vervangen van het dak heeft 4 maanden geduurd.  Daarna hebben we alle plafonds er uitgebroken waardoor we een prachtig zicht kregen op onze dakconstructie van kastanjehouten balken en planken. We hebben 2 hele luxe slaapkamers gemaakt met natuurstenen bogen waarachter het sanitair is geplaatst. Een vrijstaand bad op pootjes maakt het geheel af. Appartement La Cantina begon eindelijk vorm te krijgen.

Appartement La Cantina is het juweeltje van Casa Valle Erro

Appartement La Cantina dankt haar naam aan haar vroegere functie, namelijk de wijnmakerij. De wijnpers stond in de ruimte wat nu onze geweldige luxe en grote woonkeuken is. De wijnpers staat nu midden op het terrein als aandenken. La Cantina is in de winter ons huis, van april tot en met oktober wordt het verhuurd als ons meest luxe vakantieappartement. Een heerlijk groot, ruim, mooi vakantiehuis voor 4/5 personen.

Sauna in vakantiewoning La Cantina

Inmiddels hebben we ook een sauna gecreerd in de laatste oude wijnkelder van Casa Valle Erro. De sauna is rechtstreeks bereikbaar vanuit La Cantina. Hoeveel luxe wil je hebben!

Kom naar Casa Valle Erro om te genieten van luxe vakantiewoning La Cantina.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!