De zondag Pranzo, onze favoriet.

We zouden inmiddels al 6 weken open zijn, maar helaas liggen er nog geen gasten aan het zwembad. Er lijkt wel geen eind te komen aan die onzekerheid. Vorige week waren we heel blij met het besluit van de Italiaanse overheid om op 3 juni de grenzen te openen. Italie is weer bereikbaar dachten we. Maar de andere landen waar we ook van afhankelijk zijn hebben hun grenzen helaas nog dicht. Alhoewel we van diverse kanten horen dat Duitsland en Zwitserland als transitie land geen probleem zijn. Maar officieel weten we nog niks en we begrijpen dat onze gasten dit officiele nieuws afwachten. We dachten open te gaan op zaterdag 6 juni, maar hebben inmiddels besloten dat dit weer een weekje later wordt. Gelukkig denken onze gasten heel erg met ons mee, dat waarderen we enorm.

En er waren zeker veel lichtpuntjes deze afgelopen week. De markt in Acqui Terme is weer open, ik heb direct tomatenplantjes gehaald en lekker een rondje gelopen. Ook zijn de kappers weer begonnen. Wat een feest! Ik heb nog nooit zulke lange haren gehad, en nog even dan ben ik niet meer La Bionda maar La Nera. Vanmiddag om 17.00 gaat de schaar erin.

Alle winkels zijn weer open en in Corso Italia staan de terrassen weer buiten. Ook de restaurants zijn afgelopen zaterdag weer gestart. We hebben direct gereserveerd bij ons favoriete restaurant I Caffi (1 michelin ster). En wat hebben we genoten. Niet alleen van het eten, dat is altijd voortreffelijk maar zeker ook van het weer “even er uit zijn”. Lekker uit eten, een borrel samen drinken, samenzijn, dat zijn toch de dingen die het leven zo mooi maken. We hebben het gemist! Dus we hadden een heerlijke zondag.

We hopen deze week duidelijkheid te krijgen over het openen van de grenzen en daarmee ook onze start van het seizoen!

Andra tutto bene!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!