Waarom een vakantiewoning, huis of appartement in Piemonte?

Toen wij in 2005 in Piemonte arriveerden wisten we eigenlijk helemaal niets van deze regio. Wat we wel wisten was dat we een oude boerderij zochten die we om wilden bouwen tot een vakantie resort met luxe vakantiewoningen. Maar wat zijn we gevallen voor deze regio!

Onze liefde voor Italie begon al in 1990. Na Europees kampioen voetbal te zijn geworden in 1988 dachten wij (en heel Nederland) dat we ook wel Wereldkampioen zouden worden in 1990. Wij gingen liftend naar Italie en werden verliefd op het land en de mensen. Over het WK zullen we het maar niet hebben.

Jaren en jaren later hadden we een visrestaurant in Zwolle en daarna 2 in Amsterdam. In 2003 besloten we dat we het roer gingen omgooien. We wilden naar het buitenland en dat buitenland kon voor ons maar 1 land zijn en dat was Italie.

Na een bezoek aan de Second Home beurs besloten we een Giro d’Italia te maken in een camper met onze honden om onze droomboerderij te vinden en onze droom waar te gaan maken, een oude boerderij omtoveren tot een luxe vakantie resort met vakantiewoningen en vakantieappartementen. Uiteraard met zwembad.

Onze Giro begon in Piemonte. Logisch aangezien Piemonte direct onder Zwitserland ligt. De regio waar je altijd doorheen scheurt op weg naar Toscane of Umbrie. Nou ons bleek al heel snel dat dat heel erg zonde is. Wat een prachtige regio! En wat een aanbod van oude mooie wijnboerderijen. We hebben er vele gezien, maar één van de eerste is het geworden. En dat is nu dus Casa Valle Erro, waar inmiddels al honderden gasten hebben genoten van hun luxe vakantie appartement of luxe B&B kamer in Piemonte.

De koop werd in 2005 afgerond en in de winter van 2006 verhuisden we met onze 2 honden, Bella en Evi en onze kat, Okje naar Piemonte. 4 jaar hebben we keihard gewerkt om de oude boerderij om te bouwen tot een luxe vakantie resort met 3 vakantiewoningen en een zwembad. In juli 2010 ontvingen wij onze eerste gasten op Casa Valle Erro.

In de jaren erna hebben we nog 2 vrijstaande vakantiehuizen gebouwd, er is een sauna bijgekomen, een whirlpool voor 10 personen en een yogapaviljoen. Dit jaar maken we een prachtig buitenrestaurant waar we met onze gasten heerlijk gaan genieten van al het goede dat Piemonte te bieden heeft. Want Piemonte heeft inmiddels ons hart gestolen en wij zeggen regelmatig tegen elkaar, hier gaan we nooit meer weg.

Dus waarom zou u moeten kiezen voor een vakantiehuis in Piemonte?

Piemonte heeft alles wat een vakantie volmaakt maakt. Piemonte is een prachtige landelijke regio in het noordwesten van Italie en maar 1200km vanuit Nederland. Het ligt tussen het vlakke platteland van Lombardijen (met Milaan) en het bergachtige Ligurie (met Genua).Piemonte is werkelijk één van de laatste geheimen van Italie, een nog onontdekt pareltje met alles wat je van een vakantie verwacht: rust, geweldige natuur, cultuur, oude middeleeuwse dorpjes en stadjes en vooral verrukkelijk eten en drinken. Het eten en de wijnen zijn onovertroffen. Ook voor de Italianen is Piemonte “Il Paradiso del buongustai”, het paradijs voor de fijnproever!

Casa Valle Erro en haar luxe vakantiehuizen ligt in de regio Basso Monferrato. Deze regio ligt in het zuiden van Piemonte, is zeer heuvelachtig en ligt zo’n 45 km van de Middellandse Zee kust. Het landschap wordt vooral gedomineerd door wijn- en landbouw en afgewisseld met grote stukken bos. Vanwege de unieke wijnbouw is de Monferrato in 2014 (tezamen met de Langhe-Roero) op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco gezet.

Ik zou zeggen boek één van de prachtige luxe vakantiehuizen of B&B kamers bij Casa Valle Erro en ga Piemonte ontdekken!

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!