Hoe begint Casa Valle Erro het nieuwe jaar? Onze belevenissen in januari 2022

Tijdens de kerstvakantie en ook gedurende januari zit heel Nederland achter de computer op zoek naar dé ideale vakantiebestemming voor komend seizoen. En wat een aanbod komt er dan voorbij. Nadat het land is uitgekozen, Italië wordt gelukkig heel vaak als vakantieland bij uitstek gezien, dan moet de regio nog gekozen worden en uiteindelijk komen dan honderden soorten accommodaties voorbij.

Welke regio gaan we dit jaar bezoeken in Italië?

Toen wij in 2005 in onze camper stapten om op zoek te gaan naar een pand in Italië, waren we nog nooit in Piëmonte geweest. Wel waren we er vele malen doorheen gereden op weg naar Toscane en Umbrië. We hadden dus geen idee hoe mooi Piëmonte was. Ons zoekgebied voor een pand was het hele gebied van Noord-Italië tot aan Rome. Dus Aosta, Trentino/Alto Adige, Veneto, Lombardia, Emilia Romagna, Piemonte, Liguria, Toscana, Le Marche, Umbria en Lazio. Nadat we in de bergen van Trentino meer vakantie hadden gevierd dan naar huizen hadden gezocht, reden we door naar Piëmonte. Het was onze eerste regio waar we met een makelaar op zoek gingen naar een boerderij. En we werden spontaan verliefd op deze prachtige landelijke regio. We hebben onze Giro d’Italia afgemaakt en nog vele boerderijen bekeken in verschillende regio’s maar konden Piëmonte niet uit ons hoofd zetten. Nog tijdens de reis hebben we de knoop doorgehakt en een bod gedaan op de boerderij die nu luxe vakantieresort Casa Valle Erro heet.

Piëmonte, 1200km vanaf Amsterdam met het beste eten en de beste wijnen van Italië

Eén van de factoren om voor Piëmonte te kiezen (naast het prachtige landschap, het eten en drinken etc.) was de afstand vanaf Nederland. Vanaf Amsterdam is het precies 1200km om bij onze Casa te komen. Goed te doen in één dag, wat bijvoorbeeld niet aan de orde is voor de regio’s Toscane, Umbrië en de Marken. En daarnaast natuurlijk het authentieke. Piëmonte is daadwerkelijk een nog onontdekt pareltje in Italië. Het is heel dun bevolkt en je leeft echt tussen de Italianen. En daarnaast heeft Piëmonte het beste eten en drinken van Italië. Waarom zou je niet kiezen voor Piëmonte?

En wat blijkt, heel veel Nederlanders zijn het met ons eens. Vooral de afgelopen jaren met corona blijkt de afstand en de rust en ruimte één van de grootste redenen om Piëmonte te bezoeken. En dan komen we op de volgende vraag: welke accommodatie gaan we kiezen?

Welke accommodatie gaan we boeken in Piëmonte?

Kiezen we een agriturismo, een hotel, een camping of gaan we voor een luxe vakantie in Piëmonte? Er zijn honderden mogelijkheden. Casa Valle Erro valt onder de categorie van een zeer luxe en kleinschalig vakantieresort. Met slechts 5 ruime luxe vrijstaande vakantiehuizen en 2 grote luxe B&B kamers is Casa Valle Erro een garantie voor rust, privacy, luxe en comfort.

Een Weekje Italië, luxe op vakantie in Piëmonte bij Casa Valle Erro

Een weekje Italië bij Casa Valle Erro betekent genieten op het hoogste niveau. De vrijstaande appartementen zijn voorzien van alle luxe en gemaakt met authentieke materialen. Ieder appartement heeft 2 eigen terrassen met BBQ, eettafels, hangmat en lounge set. Alle slaapkamers heeft een eigen badkamer en suite, voorzien van een stortdouche en een vrijstaand ligbad. De keuken is uitgerust met alle apparatuur en volledig ingericht. Olie, azijn, zout, peper, suiker, koffiecupjes, thee, honing, alles is aanwezig tot wasmiddel voor de wasmachine, afwasmachineblokjes, vuilniszakken, kolen voor de BBQ en aanmaakblokjes. En als er iets mist, gewoon even vragen, dan zorgen wij ervoor dat het in orde komt.

Luxe faciliteiten bij Casa Valle Erro in Piemonte

Het zwembad is een infinity pool van 7x12m. Er is een hottub die dagelijks opgestookt wordt en een Finse sauna in een oude wijnkelder die per appartement gereserveerd kan worden. Bekijk hier meer van onze luxe faciliteiten. 

Op verzoek komt onze masseuse Gloria naar Casa Valle Erro voor een professionele massage in ons yogapaviljoen. 

3x per week kan iedereen aanschuiven in ons nieuwe buitenrestaurant voor een BBQ, een pizza avond of een Piemontese cena, verzorgd door onze Piemontese kok en zijn vrouw, Gianluca en Emanuela. En dagelijks kan er een luxe uitgebreid ontbijt worden besteld dat aan het appartement wordt gebracht. Geen zin in een uitgebreid ontbijt maar wel broodjes? Geen probleem, ook die worden dagelijks zonder kosten aan het appartement gebracht.

Al met al is vakantie bij Casa Valle Erro niet zomaar een vakantie, het is een experience die niemand vergeet. 

Kijk hieronder voor de laatste mogelijkheden in 2022.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!