Top 5 van Antiekmarkten in de omgeving van Casa Valle Erro in Piemonte

Wat is er nu leuker om te doen tijdens de vakantie bij bijzonder plekje Casa Valle Erro dan lekker te struinen op één van de vele antiekmarkten in de buurt. De meeste van deze markten beginnen weer rondom Pasen. En zijn nog verschillende mogelijkheden in de week van 16-4 t/m 23-4. Boek nu een fijn appartement in de Paasweek en ga lekker genieten van de antiekmarkt bijv. in Ovada.

We hebben onze favoriete top 5 gemaakt!

  1. Ovada (de eerste is op 18 april, 2e Paasdag)
  2. Nizza Monferrato (3e zondag van de maand)
  3. Acqui Terme en Asti (4e zondag van de maand)
  4. Cherasco (10 april, 8 mei)
  5. Torino (2e zondag van de maand Grande Balon)

Ovada

Ovada is een mooi stadje met goede restaurants waar ook regelmatig een grote antiekmarkt wordt gehouden. De eerste is weer op 18 april, 2e Paasdag. Daarna volgen 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 2 oktober, 1 november en 8 december. Een bezoek aan Ovada kan niet zonder te hebben gegeten bij Osteria l’Archivolto. Een echte aanrader!

Nizza Monferrato

Elke derde zondag van de maand wordt er in Nizza Monferrato, een prachtig stadje in het hart van de Monferrato, een antiekmarkt georganiseerd waar werkelijk ook nog wat te halen valt. Deze markt is in vergelijking met de antiekmarkt van Turijn nog redelijk onbekend bij toeristen, wat betekent dat de prijzen er vaak aanzienlijk lager liggen. Wie nog tijd over heeft voor een lunch moet zeker reserveren bij Ristorante Le Due Lanterne of Il Terzo Tempo.

Acqui Terme

Elke laatste zondag van de markt is er antiekmarkt in Acqui Terme. Het is een kleine markt maar zeker leuk om er een keer overheen te lopen en daarna lekker te gaan eten bij bijv. Il Moncalvo of Il Parisio.

Cherasco

Cherasco heeft diverse grote (gespecialiseerde) markten:

  • 1e zondag van april, 2e zondag van september, 1e zondag van december allemaal antiek- & verzamelbeurzen en bovendien
  • 2e zondag van mei, antieke meubelen, ‘grande vintage’
  • 2e zondag van juni, keramiek & kunstobjecten, horloges, klassieke auto’s & motoren
  • 1e zondag van juli, boeken & kaarten, muziek & platen, filatelisten
  • 2e zondag van oktober, schilderijen & sculpturen, antiek speelgoed & modelauto’s

Daarnaast is Cherasco ook een mooie plaats om te bezoeken. Het is een stukje rijden maar zeker de moeite waard.

Torino

De antiek-en snuisterijenmarkt Balon van Turijn is elke zaterdag te vinden in het Aurora-kwartier vlak bij Borgo Dora, niet ver van Porta Palazzo. Je vindt er oude typemachines, schilderijen, boeken en andere snuisterijen. Op elke tweede zondag van de maand breidt deze markt zich uit tot de Grande Balon en zijn er honderden kraampjes met snuisterijen en vooral ook antiek te vinden. Beide markten zijn de hele dag open, tot een uur of vijf in de namiddag.

Dus kom lekker naar bijzonder plekje Casa Valle Erro en struin over de vele antiekmarkten in de buurt. In de week van 16-4-22 t/m 23-4-22 heb ik nog voldoende mogelijkheden. Mail naar info@EenWeekjeItalie.nl of bel 0039-3348186432.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!