Top 5 mooiste stranden in buurt van Casa Valle Erro

Piëmonte is een landelijke regio met alles wat je wenst voor een heerlijke vakantie. Bergen, heuvels, meren, wijngaarden, bossen, prachtige steden en dorpen en heerlijk eten en drinken. Het enige wat er ontbreekt is de zee. Gelukkig is de Middellandse Zee niet ver weg en kan er dus ook genoten worden van een dagje strand aan de Bloemen Riviera (Ligurië). Wij hebben onze favoriete stranden op een rijtje gezet.

Varazze, een kustplaats in het nationale park Beigua

Varazze is in die zin een bijzondere badplaats, dat het te bereiken valt na een lange tocht door de bergen. Varazze ligt nl. in het nationale park Beigua. Als je eenmaal beneden aan de kust bent blijkt Varazze een echte authentieke badplaats te zijn met prachtige zand/kiezelstranden. In het stadje zelf kan je heerlijk eten en struinen door de vele straatjes en genieten van de prachtige gekleurde huizen. Ook bevindt zich hier de “Lungomare Europa”. Deze promenade, een voormalige spoorroute, verbindt de badplaatsen Varazze en Cogoleto. Er zijn een paar bars langs de route (ongeveer 1/3 van Varazze en halverwege). Perfect om te wandelen, hardlopen of te fietsen. In Varazze is het mogelijk om fietsen te huren om desgewenst in te leveren in Arenzano, verder langs de tweede promenade die Cogoleto met Arenzano verbindt.

Albisola, een echte Italiaanse badplaats aan de Ligurische bloemenriviera met hondenstrand

Het leuke van Albisola is dat als je vanaf Casa Valle Erro de SS334 volgt, je aan het einde uitkomt in Albisola. Een “standaard” badplaats met mooi zand/kiezelstrand. Voor de inwoners van Acqui Terme is dit hét strand om in het weekend naar toe te gaan. Het is nl. het dichtste bij voor een dagje strand in Piemonte. Je kunt in het dorp heerlijk eten en er is ook een strand speciaal voor honden. Echt een aanrader voor onze gasten met een viervoeter.

Varigotti, een populaire badplaats aan de Ligurische Riviera

Varigotti is een klein kustplaatsje (500 inwoners) aan de Ligurische Riviera, ten westen van Genua. Een prachtig zandstrand (de Baia dei Saraceni), de charmante uitstraling van het vissersdorp met de originele gekleurde vissershuizen en de uitgebreide watersportmogelijkheden maakt Varigotti een van de populairste badplaatsen van Ligurië en is daarom bij uitstek geschikt voor een dagje strand vanuit Casa Valle Erro in Piemonte.

Van Varigotti loopt een wandeling over het hoge kust pad naar Capo Noli. Noli is een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Ligurië. Er bevinden zich de ruïnes van Castello di Monte Ursino. Noli had ooit 72 wachttorens waarvan er 8 bewaard zijn gebleven.

Noli, een prachtig middeleeuws dorp in Liguria

Noli is gebouwd aan zee. Vermoedelijk is het stadje ooit gesticht door de oude Grieken, maar het vierde haar hoogtijdagen van 1193 tot aan 1797 als onafhankelijke republiek. Uit die tijd stammen ook nog de meeste gebouwen in het oude centrum. 

Het historisch centrum kent een wirwar van kleine smalle straatjes omgeven door middeleeuwse torens en kleurrijke huizen en is autoluw. Terwijl je door de straten van Noli dwaalt, vang je regelmatig een glimp op van het kasteel hoog boven de stad en de oude verdedigingsmuren die langs de heuvel naar beneden lopen. Dit kasteel heet Monte Ursino en staat er al sinds de 12e eeuw. Noli heeft een gezellige boulevard en mooie stranden. Het strand bestaat voornamelijk uit zand, maar er zijn ook enkele stroken kiezelstenen. Noli is dus ook aan te bevelen zonder een dagje strand!

Genova/Boccadasse, nog een echt vissersdorp aan de Ligurische kust

Een dagje naar Genova moet eigenlijk altijd op het lijstje zijn tijdens de vakantie bij Casa Valle Erro. Het is een prachtige havenplaats met een historisch centrum. Wat veel mensen niet weten is dat Genua bestaat uit een aantal kleine dorpen die inmiddels aan elkaar zijn gegroeid. Eén daarvan is Boccadasse. Boccadasse is van oorsprong een oud vissersdorp en heeft veel weg van de dorpjes van Cinque Terre. Het heeft een kleine vissershaven, een klein (grof)kiezelstrand en steile pittoreske straatjes met vrolijk gekleurde huizen en heerlijke restaurants. Het is te voet bereikbaar vanuit het centrum van Genua via een promenade van ong. 6 km lang, echt een aanrader. Geen zin om te lopen met bus 52 kom je er ook. Boccadasse is een levendig dorp en dus ook juist aantrekkelijk voor een dagje strand buiten het drukke hoogseizoen.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!