Tips voor overnachten op doorreis naar Piemonte Italie

Toen wij in 2005 met onze camper richting Italie vertrokken met het idee om daar een oude boerderij te gaan kopen, kwamen we als eerste de regio Piemonte tegen. We waren hier nog nooit geweest, terwijl we echte Italie liefhebbers zijn! We reden er altijd hard doorheen op weg naar Toscane, Umbrie etc. Wat een vergissing was dat zeg. Wat een prachtige regio, en ook zo dicht bij Nederland. Vanaf Amsterdam was het precies 1200km. We zeiden direct tegen elkaar, dat is een mooie afstand om in 1x vanuit Nederland te rijden.

B&B en hotels voor onderweg naar Piemonte

In 2010 ontvingen wij onze eerste gasten. En wat bleek, de meeste gasten deden er toch liever 2 dagen over. Vooral met kleinere kinderen is 1200km toch een hele zit. En dus kwamen er vragen om leuke overnachtingsplekken op ong. 600/700km. Uit navraag bleek  dat onze meeste gasten via Duitsland en Zwitserland reisden. 

Doorreizen naar Piemonte via Duitsland en Zwitserland met kinderen

Wij raden eigenlijk altijd aan om te overnachten in Duitsland, omdat dat echt veel goedkoper is dan Zwitserland. Maar de keuze is uiteraard aan onze gasten zelf.

We noemen hier een aantal hotels in Duitsland en Zwitserland om te overnachten die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Het hotel of de B&B ligt langs de route op doorreis naar Piemonte
  2. Het hotel ligt dichtbij de snelweg
  3. Prijs kwaliteitsverhouding is de juiste
  4. Er kan vlakbij geparkeerd worden
  5. Er is een goed en uitgebreid ontbijtbuffet

Overnachtingshotels en B&B’s in Duitsland voor doorreizen naar Piemonte

Een handig hotel voor gezinnen in Duitsland is Hotel Lumi in Freiburg im Breisgau. Het ligt 3 minuten vanaf de A5 en op zo’n 500km vanaf de Nederlands-Duitse grens. B&B Hotel Basel/Weil am Rhein in Weil am Rhein ligt nog net in Duitsland op zo’n 750km vanaf Amsterdam, echt tegen de Zwitserse grens aan. Het is een net hotel met familiekamers.

Ook in Weil am Rhein ligt Best Western hotel Dreilanderbrucke. Het is een iets luxer hotel met een goed ontbijt. Hotel Scheid in Schriesheim ligt een paar minuten van de Autobahn en heeft binnen een speelplaats voor de kinderen en ook buiten kunnen ze zich uitleven. Er zijn mooie familiekamers. Het hotel ligt net voor Heidelberg.

Leuke plekken om te overnachten tijdens de doorreis naar Piemonte in Zwitserland

In Zwitserland dien je een vignet te hebben. Deze kan je kopen aan de grens maar ook in Nederland bij de ANWB. Dat is goedkoper. Hotel Alfa in Birsfelden is makkelijk te bereiken vanaf de A3. Een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Het hotel ligt op ong. 750km vanaf Amsterdam. Motel Gottardo Sud in Piotta bevindt zich net nog in Zwitserland, in het italiaanse gedeelte. Het ligt direct na de Gotthard tunnel. Dus de volgende ochtend zit je zo weer op de autostrada richting Italie.

Hotel Kreuz in Malters ligt net vóór de Gotthardtunnel. Dus de volgende ochtend niet in de file! De laatste 2 hotels liggen op zo’n 900 km vanaf Amsterdam. En eigenlijk is het ook wel zo fijn om in 2 dagen te rijden. Je bent niet zo moe bij aankomst en je vakantie is direct begonnen omdat je maar een halve dag in de auto hebt gezeten en daarna lekker kunt ontspannen in een fijn hotel!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!