Mooie plaatsen in Piëmonte die u kunt bezoeken tijdens de herfstvakantie

Lieve gasten,

Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat met ingang van vandaag 8 oktober 2020 de corona regels in heel Italie zijn aangescherpt voor o.a. Nederland en Belgie.

Italie is nog steeds veilig, zelfs een van de veiligste landen in Europa. De nieuwe regels zijn ervoor om dit zo te houden, Italie is nu bezig zich zelf te beschermen om zich gezond te houden.

Voor inwoners van o.a. Nederland en Belgie is het vanaf vandaag 8 oktober tot 15 oktober daarom verplicht om 72 uur voor aankomst een coronatest te hebben gedaan in het land van herkomst.

In de tweede helft van oktober zijn er nog een aantal luxe appartementen te huur bij Casa Valle Erro. (Zie onderaan deze pagina!)

Naast heerlijk truffel eten, tijdens onze cena op donderdag is ons buitenrestaurant of in één van de tientallen restaurants in de buurt, is er natuurlijk ook voldoende tijd om leuke dorpjes en steden te bezoeken. Hieronder wat tips!

Torino

Torino (Turijn) is een prachtige, koninklijke (hoofd)stad met grootste pleinen, kerken en monumenten en fantastische winkelstraten. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Savoie en werd in 1861 de eerste hoofdstad van het koninkrijk Italië. Uit deze tijd bestaan er nog veel gebouwen die het bekijken waard zijn. Maar ook de vele pleinen en portico’s spreken tot de verbeelding. Je kunt er uiteraard ook heerlijk eten en drinken. Lekker eten doe je in Il Gatto Nero, De Cambio, Porta di Savona, Ristorante Consorzio, Scannabue Caffe, Tre Galli/Tre Galletti. De beste koffie en bicerin (warme chocolade, het drankje van Torino) vind je o.a. bij Caffe Florio en Caffe Torino.

Wil je de stad binnen een aantal uren goed leren kennen is het leuk om te gaan fietsen onder leiding van een gids. Wij kennen persoonlijk Emanuela Moroni. Zij spreekt goed Engels en ze laat je Torino op een bijzondere wijze zien. www.guideonyourside.com

Milano

Milano (Milaan) staat natuurlijk bekend om de luxe winkelstraten en de Duomo, maar Milano heeft meer te bieden. De wijk (Navigli) rondom Stazione Porta Genova bijv. Hier bevinden zich “canale” (grachten) met vele restaurantjes, winkeltjes etc. Heel gezellig en mooi. U kunt hierheen met een ouderwetse tram, op zich ook al een belevenis. Wij hebben contact met een Nederlandse gids, Inge de Boer die u in een paar uur Milano beter laat leren kennen. Een unieke ervaring! www.foodinthestreets.com

Genova

Genova (Genua) is een echte havenstad. Il Porto Antico is “the place to be”. Hier bevindt zich het acquarium, een replica van een VOC schip, een prachtige jachthaven, vele restaurantjes en een Eataly met een geweldig uitzicht over de haven. Er staan ook hop on hop off bussen. Een perfecte manier om de grote stad in een uurtje te bekijken. Vanaf de Porto Antico loopt u zo het centrum van Genova in. Ook hier kennen we een gids, Andrea Azzinari die u lopend Genova beter laat leren kennen. (+39 339 175 3263) Hij spreekt Nederlands!

Voor wie geen zin heeft in grote steden volgen hier een aantal tips voor kleinere plaatsen.

Canelli

Canelli is niet groot maar wel beroemd om haar ondergrondse wijnkelders die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Een rondleiding bij wijnhuis Contratto mag niet worden overgeslagen. Een fantastische belevenis en een onderdompeling in de wereld van de spumantes. Uiteraard gevolgd door een proeverij.

Acqui Terme

Acqui Terme is een mooi historisch stadje met vele terrassen en goede restaurants. Op dinsdag- en vrijdagochtend (8-12 uur) is er markt. In het centrum bevindt zich de Bollente, een warmwaterbron van 79 graden. Ook heeft Acqui een Duomo (Dom) en diverse andere kerken die een bezoek waard zijn.

Alba

Alba is een historisch stadje beroemd om zijn witte truffel. In oktober staat alles hier in het teken van het “witte goud”. Op zaterdag is er altijd een grote biologische markt waar al het lekkers van Piemonte te koop is. Vanuit Alba kan je allerlei andere dorpjes bezoeken zoals La Morra, Barolo, Barbaresco en Neive.

La Cantina:

3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10

B&B Il Cucinotto:

22-8 t/m 29-8

B&B La Cambusa:

5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10

La Cuccia:

3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10

La Stalla:

22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

Il Gazebo:

18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10

La Cascina:

15-8 t/m 22-8

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!